Annons

Annons

Festkyckling på nolltid

Grillade och marinerade kycklingfiléer, potatis, ädelostsås... Varför krångla till det! Godaste festmåltiden är både snabb- och lättlagad!

Dela
(86)

Festkyckling på nolltid

Enkla festkycklingen.

4 port

4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 tsk salt
2 krm peppar

Marinad
2 msk olja
1 msk soja
1 pressad vitlöksklyfta

Potatisskivor
1 kg potatis
3 msk olja
1 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver

Annons

Ädelostsås
100 g ädelost el gorgonzola
3 dl gräddfil
50 g grovhackade valnötter

Servering
sallad på gurka, tomat, rödlök och paprika

Ugn 225°

Gör så här

1. Marinad: Blanda olja, soja och vitlök. Häll marinaden i en plastpåse och lägg ner kycklingfiléerna. Blanda ordentligt.

2. Potatisskivor: Skiva potatisen tunt och sprid ut på en plåt. Droppa över olja och strö över salt, peppar och paprikapulver. Stek högst upp i ugnen ca 30 min tills de blir krispiga.

3. Sås: Mosa osten i gräddfilen. Blanda ner valnötterna.

4. Grilla kycklingfiléerna på medelvärme ca 10 min så att de blir genomstekta, 70° innertemp. Salta och peppra.

5. Servera kycklingen med såsen, potatisen och en sallad.

 

Läs mer:

Grillade laxspett med skagenröra

Grillade grönsaker med bulgur och läckra såser

Grillad kyckling med vitlökssås 

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson



 

Läs mer om:

Dela
(86)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…