Annons

Annons

Festin gratäng med bacon!

Dela
(0)

Rotfruktsgratäng med baconSmå portionsgratänger är alltid trevligt. Du kan också göra gratängen i en stor form, öka gräddningstiden med 15–20 min i så fall.

Rotfruktsgratäng med bacon
4 port
400 g potatis
3 morötter
200 g palsternackor
1 pkt tärnat bacon, 140 g
färsk oregano
1 finhackad vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl riven ost
3 msk ströbröd
Ugn 225°

Annons

Gör så här
1. Skala och skiva potatis, morötter och palsternackor tunt. Koka 5 min i lättsaltat vatten. Häll av.
2. Stek baconet knaprigt, låt rinna av på hushållspapper. Blanda rotfrukterna med hackad oregano (mängd efter smak), vitlök samt lite salt och peppar.
3. Fördela rotfruktsblandningen i 4 smorda portionsformar. Rör samman grädde, ägg, riven ost samt lite salt och peppar, fördela i formarna. Strö över bacon och ströbröd. Låt stå i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, ca 25 min.

Gilla Hemmets på Facebook

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Fler recept på läckra gratänger hittar du här:

Pastagratäng med bacon

Supergod tacogratäng

Lövbiff under osttäcke

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…