Annons

Annons

Festgratäng med fläskfilé och rotfrukter

Dela
(10)

Fläskfilé på rotfruktsbädd

Med smaksatt crème fraiche, fläskfilé och rotfrukter gör du snabbt och lätt denna härliga festgratäng!

Fläskfilé på rotfruktsbädd
4 port
800 g delikatesspotatis
3 morötter
2 palsternackor
2 msk finhackade örter
2 msk olivolja
700 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 förp crème fraiche, saffran & tomat
10 skivor rökt skinka
1½dl riven lagrad ost
Garnering
kryddgrönt
Ugn 225°

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Gör så här
1. Tvätta och klyfta eller halvera potatisarna. Skala och dela morötter och palsternackor i mindre bitar. Blanda samman örter och olja. Blanda samman örtolja och rotfrukter och fördela på en bakpappersklädd plåt, rosta mitt i ugnen 25–30 min.
2. Putsa köttet och salta och peppra runtom. Bryn köttet runtom i smör i stekpanna. Stek köttet mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt köttet vila några min. Skiva det.
3. Ta ut rotfrukterna och blanda med en av crème fraiche-burkarna. Fördela rotfruktsblandningen i en smord ugnsform. Fördela filéskivorna ovanpå. Vik samman skinkskivorna och fördela mellan filéskivorna.
4. Bred ut crème fraiche (andra burken) på köttet. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 12 min. Garnera med kryddgrönt.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(10)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…