Annons

Annons

Festfin kycklingfilé

Dela
(0)

Kycklingfilé & senapscrème

Skivad kycklingfilé med en läcker senapscrème över är perfekt på buffén. Kan serveras såväl varm som kall.

Kycklingfilé & senapscrème

6 bufféport

6 små kycklingfiléer

1 tsk salt

1 krm citronpeppar

Annons

Senapskräm

3 msk fransk senap

1 dl rapsolja

2½ msk kallt vatten

2 msk finhackad dill

½ ask klippt krasse

3 msk små kapris

Garnering

1 knippe rädisor

½ ask krasse

1 msk grovhackad dill

Ugn 200º

 

Gör så här
1. Putsa kycklingen, strö på salt och citronpeppar. Bryn filéerna i smör i stekpanna. Flytta över dem på en bakpappersklädd plåt. Stek vidare mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt och köttsaften är klar (innertemperaturen ska vara 70–72º), ca 20 min.

2. Senapscrème: Klicka ner senap i en skål. Tillsätt olja i en fin stråle under vispning. Tillsätt vatten, dill, krasse och kapris, rör om.

3. Skiva upp kycklingen. Lägg skivorna på ett uppläggningsfat. Ringla över lite av dressingen. Servera resten av dressingen bredvid.

4. Garnering: Ansa rädisorna och koka dem i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola genast av dem i kallt vatten. Klyfta dem och strö dem över kycklingen. Klipp över krasse och strö över dill.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Linnea Ericsson Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…