Annons

Annons

Festfin gratäng!

Dela
(0)


Potatismos, kyckling, grönsaker och sås – hela middagen i en form!

4 port
4 kycklingfiléer, 500–600 g
salt, peppar
2 msk smör
4 port potatismos
+ 2 äggulor
Sås
1 liten gul lök
2 msk smör
1 msk maizena majsstärkelse
1 msk fransk senap
3 dl matlagningsgrädde
salt, peppar
soja
finhackad persilja
2 paprikor
Ugn 225°

Annons

Gör så här
1. Salta och peppra filéerna. Bryn dem i smöret i en stekpanna.

Placera filéerna i en ugnssäker form. Gör potatismos, rör i äggulorna i moset. Spritsa eller klicka moset på ena sidan av formen.
2. Sås: Skala och hacka löken fint. Fräs löken i smöret, strö över maizena och rör runt. Tillsätt senap och grädde, låt såsen koka ihop 5–8 min. Smaka av med salt och peppar och soja. Klipp ner lite persilja i såsen.
3. Skölj, kärna ur och skär paprikan i breda strimlor. Lägg paprikan i formen, ringla över lite matolja. Häll såsen över kycklingfilén och gratinera allt mitt i ugnen 15–20 min. Kontrollera att kycklingfilén är genomstekt (köttsaften ska vara klar när man skär i den).
Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…