Annons

Annons

Festens godaste glasstårta!

Dela
(0)

Hemmagjord glasstårta

Med en botten av kokos och krossade chokladkex och en fyllning av grädde, choklad och krämig färskost blir den här hemmagjorda glasstårtan snabbt en ny festfavorit!

Festlig glasstårta

12–14 bitar

Annons

Botten

75 g smör

200 g krossade chokladkex, t ex Maryland cookies

1 dl kokosflingor

1 msk råsocker

Mörk fyllning

1 dl vispgrädde

150 g mörk choklad

Ljus fyllning

3 ägg

1 1/4 dl strösocker

200 g färskost, t ex philadelphia

Gilla Hemmets på Facebook

3 dl vispgrädde

Garnering

bär

chokladdekorationer

 

Gör så här

1. Smält smöret. Blanda kexsmulor, kokosflingor, råsocker och smör. Tryck ut massan i en smord bakform, ca 24 cm i diam, med löstagbar kant. Ställ in i kylen.

2. Mörk fyllning: Koka upp grädden. Ta den från spisen. Hacka chokladen och låt den smälta i den heta grädden. Låt svalna.

3. Ljus fyllning: Separera äggen i vitor och gulor. Vispa gulor och socker pösigt. Rör i färskosten. Vispa grädden och vänd ner.

4. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd försiktigt ner i smeten. Varva den ljusa fyllningen med den mörka i formen. Låt stå i frysen minst 4 tim. Låt stå i rumstemperatur 20–30 min före servering. Garnera med bär och choklad.



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…