Annons

Annons

Felix Herngren: ”Jag har satt en övervakningskamera på barskåpet”

Felix Herngren har tröttnat på att tonårsbarnen snor alkohol från barskåpet. För att avslöja stölderna har han installerat en övervakningskamera – på barskåpet. "Uppklaringsprocenten har ökat lavinartat", säger han i "Skavlan".

Dela
(252)

Många tonårsföräldrar känner igen sig. Plötsligt har vätskenivåerna i hemmets barskåp sjunkit drastisk eller den fina spriten är utblandad med vatten.

Felix Herngren. Bild: IBL Bildbyrå

I SVT-programmet ”Skavlan” berättar filmskaparen och komikern Felix Herngren hur han lyckats vända trenden hemma.

Annons

– Jag har en kamera på barskåpet. Jag vet hur det låter. Men uppklaringsprocenten har ökat lavinartat efter att den här kameran kom upp, säger han i programmet.

”Drar sig från att göra det”

Han berättar vidare hur det oftast kommer fram vem som ligger bakom stölden utan att han behöver gå igenom inspelningen.

– De vet ju om att det är en kamera. Så då brukar jag säga: ”Hörrni, vem är det som har tagit av whiskyn. Måste jag kolla igenom det här bandet i åtta timmar eller kan någon bara erkänna?” Och då brukar de bara erkänna, säger Felix Herngren i ”Skavlan”.

Felix Herngren. Bild: IBL Bildbyrå

Han upplever också att metoden lett till en förbättring.

– Nu drar de sig ändå från att göra det.

Felix Herngren har totalt sex barn, två från äktenskapet med Jenny Herngren och fyra med nuvarande frun Anna-Clara Byström-Herngren.

Programledaren Fredrik Skavlan gästas även av Norges tidigare statsminister Gro Harlem Brundtland, journalisten Luke Harding och Iron Maidens Bruce Dickinson.

”Skavlan” sänds fredagen den 24 november klockar 21 i SVT1 och klockan 16 på SVTPlay!

Läs mer:

Felix Herngren om kärleken till frun Clara: ”Det får vara värt allting”


Läs mer om:

Dela
(252)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…