Annons

Annons

Färsfyllda squashbåtar

Squashhalvor fyllda med en välkryddad färs passar perfekt på buffébordet.

Dela
(0)

Färsfyllda squashbåtar

4 port
2 squasher
1 röd paprika
6 bitar soltorkad tomat i olja
350 g blandfärs
2 msk flytande smör
125 g dessertost med vitlökssmak
kinesisk soja
salt och svartpeppar
2–3 dl riven ost

Dekoration
färsk timjan

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Dela squashen på längden. Lägg halvorna i kokande lättsaltat vatten, låt koka 2–4 min. Låt dem rinna av. Gröp ur halvorna och hacka fruktköttet.

2. Kärna ur och tärna paprikan. Tärna soltorkade tomater. Bryn färsen i smör, vänd ner tomat och paprika. Blanda samman färsen och vitlöksosten. Smaka av med soja, salt och peppar. Lägg squashbåtarna i en smord ugnsform. Fyll dem med färsen. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10–15 min eller tills osten har fått fin färg. Dekorera med färsk timjan.

Gilla Hemmets på Facebook

 

Läs mer

Kalasfin köttfärsgratäng

Färspaj med salami

Ugnsgratinerad squash 

 

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…