Annons

Annons

Arvingarna-Casper: Farsan får inte vara med i kören – vi har ju våra måndagar!

Casper och Dennis Janebrink är båda musiker i två av Sveriges mest kända dansband, Arvingarna respektive Flamingokvintetten. Och Casper har inget emot att gå i pappas fotspår!" Vi har alltid haft jättebra kontakt! Vi åker på semestrar ihop och så har vi vår måndagstradition", berättar Casper.

Dela
(0)

Men den närmaste tiden är det mest körsång som gäller för Casper och hans nya och gamla kompisar från Partille. Casper är en av de tävlande körledarna i årets omgång av Körslaget i TV4.

– Det  känns roligt att få visa upp en annan del av mig och Partille. Jag har ju sprungit här sedan jag var liten och här är tryggt och nära.

Annons

Pappa Dennis kommer dock inte att vara med i kören.

– Nej, ingen farsa i Körslaget, säger Casper och skrattar.

Har en egen tradition

De har istället sin egen tradition som de håller hårt på. Varje måndag klockan elva träffas de i idrottshallen. Först blir det en timmes tennis, sedan en timmes fotboll. Så har de gjort i 25 år…

Gilla Hemmets på Facebook

– Om man vet att man kommer att träffas, träna, käka lunch ihop varje måndag så behöver man inte höras så mycket i veckorna annars, säger Casper.

– Det började med att Flamingokvintetten hade den här tiden bokad i idrottshallen. Sedan var det inte mer än naturligt att Arvingarna tog över tiden, fortsätter han.

Många kärleksförklaringar

Första gången Casper fick följa med till måndagsträningen var han en handbollsspelande tonåring med hårdrocksambitioner. Det var aldrig någon självklarhet för Casper att välja samma bransch som pappa. Efter lumpen jobbade han som snickare ett år, tills en bandbokare fick upp ögonen för de fyra ”arvingarna” som spelade i pauserna på Flamingokvintettens danser.

– Nu händer det att det kommer fram tjejer på spelningarna och säger ”Jag var kär i dig när jag var sex år gammal”. De såg oss när vi vann Melodifestivalen 1993 med ”Eloise” och nu är de gamla nog att gå ut och dansa till Arvingarna, säger Casper.

Foto: Leif Boström


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…