Annons

Annons

Får förälskelsen mig att bli en dålig vän?

Dela
(0)

RELATIONER. Jag har varit en inbiten singelkvinna som varit nöjd med mitt liv. Vi är flera tjejer som levt likadant och vi har så kul i vårt gäng. För en tid sedan tog jag hand om en annan tjej vars man lämnat henne och hon har fått hänga med mig mycket. Men nu har både jag och ett par andra tjejer i gänget träffat killar. För min del är jag oerhört förälskad och känner att han är precis rätt. Jag tror på detta och är beredd att ge upp mitt singelliv och leva med denne man och även skaffa barn. Men jag känner mig så taskig mot den här tjejen som är så ledsen och jag känner att jag har ett särskilt ansvar för henne. Samtidigt är jag så kär och vill spendera all min lediga tid med den här killen och har inte alls lust att hänga på krogen och leva singelliv. Jag vill inte vara en dålig kompis utan försöker alltid att ställa upp för alla. Men hur ska jag göra nu? Hoppas du kan ge mig några bra råd.

Annons

Förälskad

Så roligt för dig att du träffat en man som du känner att det kan bli allvar med. När man är nykär är det helt naturligt att man vill tillbringa all ledig tid med den andre personen och man har varken ögon eller öron för mycket annat. Jag tycker inte det låter som om du är en dålig kompis. Tvärtom har du värnat om den här tjejen som mått dåligt och försökt få in henne i ert gäng och följa med er ut. Men du kan förstås inte helt utplåna dig för hennes skull och offra allt, det skulle ingen tjäna på i längden.
Däremot tycker jag att du ska prata med den här tjejen och berätta hur du känner nu och att du framöver inte kommer att ha lika mycket tid för henne och gänget som innan. Det är bra att vara ärlig så att hon förstår vad det är som händer. Jag tänker också att hon väl kan fortsätta vara med de andra i gänget som inte träffat någon än. Livet förändras och det är naturligt. Att leva singelliv har sin tid och att leva familjeliv har sin. Man bör inte strunta i sina vänner när man träffar någon, för de är viktiga i livet, men i perioder kanske man inte ses lika ofta.

 

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…