Annons

Annons

Familj och vänner tog farväl av Rikard Wolff

Folkkära artisten och skådespelaren Rikard Wolff har förts till sista vilan vid en privat ceremoni. "Det var en vacker begravning med de närmaste, precis som vi hade önskat", säger kusinen Benjamin Wolff till Aftonbladet.

Dela
(0)

Familj och vänner tog farväl av Rikard Wolff vid en privat ceremoni på måndagen. Bild: IBL

Rikard Wolff led av ärftliga sjukdomen lungemfysem. Trots svårigheterna försökte han genomföra spelningar och scenframträdanden in i det sista. Under hösten låg han dock inlagd på sjukhus och den 17 november avled han 59 år gammal.

Annons

Rikard Wolff var älskad både av publik och vänner. Familjen valde att ha en privat ceremoni för att ta farväl av honom. Bara den närmaste kretsen var inbjudna.

Begravningen ägde rum på måndagen.

– Det var vackert och smärtsamt, säger kusinen Benjamin Wolff till Aftonbladet.

– Jag kan berätta att det var en judisk begravning, men jag vill inte uttala mig i detalj kring det här, för vi ville hålla det familjärt och privat, säger Benjamin Wolff.

Kommer att hyllas med konsert

Rikard Wolffs bortgång sörjdes av många när den blev känd. Han hann sätta ett stort avtryck på scen, i tv-rutan och på vita duken. Inte minst rollen som ”Zac” i Änglagård gjorde honom folkkär. För att hedra hans minne kommer nu en hyllningskonsert att arrangeras den 11 december på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Det är dock ännu inte spikat vilka artister som kommer att medverka.

Men det blir en kväll i Rikard Wolffs anda.

– I och med att begravningen blir väldigt sparsmakad så är det under minneskonserten det får blomma ut, med musik och sång. Att verkligen få hylla Rikard, det ser vi fram emot, säger medmusikanten och vännen Niclas Sundén till Expressen.

Läs mer:

Därför håller familjen Rikard Wolffs begravning hemlig


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…