Annons

Annons

Exklusiv intervju med prinsessan Birgitta!

Dela
(0)

Denna vecka firar prinsessan Birgitta sin 75-årsdag med familj och vänner hemma på Mallorca. I Hemmets Veckotidning nr 4 berättar hon om sitt liv idag, om sin stora passion för golf och om barndomen på Haga.

Annons


– Det är toppen att Victoria och Daniel har flyttat till Haga, det är en härlig plats för barn att växa upp på, säger Birgitta som själv har många glada minnen från sina år på slottet.


Hon avslöjar också att det var slumpen som fick henne att börja spela golf.

Gilla Hemmets på Facebook

– Det var via ett evenemang som någon bad mig följa med på. Det är det bästa steget jag tagit i mitt liv. Man har så trevligt, är ute i naturen och rör sig, väldigt socialt.


– Jag sörjer verkligen att jag inte började tidigare, men tiden fanns inte då. Jag hade så mycket för mig med affär och barn och barnbarn. Nu tar jag igen det – och måste spela så mycket jag bara kan för att ta igen de förlorade åren! Sen är jag nog lyckligt lottad som mår så förbaskat bra. Jag tar kål på alla för ingen orkar med mig, skojar hon.

Numera bor hon på Mallorca och kommer till Sverige för att träffa vännerna, systrarna och sin bror.


– Men han är ju så upptagen, så det är ju svårare  för honom än för oss andra syskon att hinna ses. Vi har en nära kontakt i familjen, det är skönt.


Varje höst när Barngolfen arrangeras kommer Birgitta till Göteborg. Hon är sedan 2001 beskyddare för tävlingen.


– Jag kände att jag absolut ville ställa upp. Kombinationen barn och golf var perfekt, för barn är ju mitt hela intresse, då ställer jag upp på en gång.


På frågan hur hon helst vill bli firad skrattar prinsessan och slår fast:

– Helst inte alls! Mina vänner har tjatat på mig så vi får väl se, men det blir inget stort kalas i alla fall.


Läs mer i veckans nummer!


Foto: Charles Hammarsten


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…