Annons

Annons

Ett skepp kommer lastat med…

Dela
(0)

packnBilly

Isa vid vårt lilla myshörn i matrummet. Billy-bokhyllan rymmer nästan alla vuxenböcker som vi skickat hit. Jag är nöjd att jag tog beslutet att skicka hit två gamla trälådor, den ena arvegods, den andra ett loppisfynd. Industri-pallen t h har jag köpt här i Shanghai.

Så kom äntligen våra prylar från Sverige! Försenade på grund av minst en tyfon kom de fram – hela, men inte speciellt rena.

Vi hade inte fraktat speciellt mycket hemifrån. Dels ska vi inte bo här speciellt länge, dels kändes det skönt och rent av lite personlighetsutvecklande för en f d loppisbloggare att inte omge sig med för mycket gammalt.

Annons

Vi skickade ungefär femton lådor och en säng. En av mina kursare skickade 360 lådor!

Och vad låg nu i dessa lådor?

En grus-smutsig babymössa som skulle lämnats till Röda Korset.

För korta pojkbyxor och två-tre klänningar som jag inte tänker använda.

En bandyboll, som jag inte saknat och inte ens tror är vår.

Något vi saknat? Böckerna, förstås. Jan Lööfs Sagan om det röda äpplet. Igår kväll fick jag läsa den på svenska och översätta till engelska, på begäran.

Barnen är förstås glada för att Legot kommit fram. Vad man nu ska med Lego till, när man har en låda att leka med?

packn4

Jens var glad att återse pandorna. Han har samlat på pandor sedan han som två-åring fick en WWF-panda av sin mormor. Jag hoppas och tror att pandorna kommer att känna sig hemma i Kina. Men visst ser de lite förvånade ut?

packnpand

Här, mina prylar. Underliga, udda saker som av outgrundligt sentimentala skäl fick följa med hit. Min danska sparbössa, några slitna ljusstakar från diverse loppisrundor, min röda Stelton-kanna som jag fått av mamma, snapsglasen som jag fått (på skoj) av min Ulli och små ljuslyktor som min konstnärskompis Ingela gjort. Det allra mest pinsamma som fått följa med, det ska jag visa er en annan dag.

packn1

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…