Annons

Annons

Ett säkert vårtecken – Görans nya naturblogg!

Dela
(0)

Göran Holmström har i många år skrivit om djur och natur i Hemmets Veckotidning. Hans målande och personliga krönikor uppskattas av många läsare. Nu är det också premiär för hans naturblogg där vi bland annat kommer att få följa med ut bland blommor… och vildbin. För vilda bin har en alldeles speciell plats i hans hjärta!

Annons

Har de vilda bina vaknat än?

Jodå, många vildbin ligger färdiga i sina bokamrar i marken, i ett ihåligt vassrör, i ett hål i ett träd eller kanske i en spricka i en husväggar. Så snart temperaturen når 10 grader och solen skiner flyger de ut. Det brukar inträffa redan i slutet av mars. Hanarna ofta någon dag före honorna. När hon tittar fram ligger han redan på lur!

Du har skrivit en bok om humlor, är det någon ny bok på gång?

Det skulle vara om vildbin i så fall. Men det är inte gjort i en handvändning. Det finns 255 olika arter av vilda bin i Sverige. Vill man ha bild på alla får man ligga i. Humlor finns det bara 40 arter, så det var ju snabbt gjort.

Har du något roligt naturminne?

Det händer mycket dråpligt när man studerar naturen. Inte minst när man studerar små blommor och små insekter. Det ska jag skriva om i min blogg!

Måste man åka långt ut i vildmarken för att uppleva naturen?

Oh nej! Det fina med att studera små djur att de finns i din närhet. Kika i din trädgård! Det surrar humlor, fladdrar fjärilar och susar fram små bin överallt. En sandig rivningstomt kan vara ett eldorado. Där kan du kanske också hitta små oansenliga blommor som nagelört. Naturen finns närmare än vi tror, även om det givetvis inte är fel att åka ut i vildmarken ibland.

Vad får vi läsa om i din blogg?

Först ska jag berätta hur det hela började… Sen blir det hur det fortsatt och hur kul det är!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…