Annons

Annons

Ernst Kirchsteigers julgranstrick – så håller granen längre

Ingen jul utan Ernst Kirchsteiger. I veckans avsnitt av "Jul med Ernst" delar pysselproffset med sig av sina bästa julgranstips. "Tänk om julgransfoten skulle bli nästan lika fin som själva julgranen", säger han i programmet.

Dela
(65)

Ernst Kirchsteiger har återvänt till huset på Hjälmarens södra strand i Åsbyviken utanför Örebro som han fixade med i somras.

Jul med Ernst 2017. Bild: Cecilia Möller/TV4

I veckans avsnitt ser Ernst Kirchsteiger till att fylla godisbordet till bredden med tjongkola, friterade bulldegsvildsvin, ostkaka och en marsipanlimpa med korinter och guldflarn.

Annons

Men det blir ingen riktig jul utan en riktig gran.

Ernst Kirchsteiger hugger sin egen gran – med markägarens tillstånd.

Ett problem med att ha en levande gran är att se till att den får tillräckligt mycket vatten. Annars är risken stor att den dör i förtid.

Gör egen julgransfot

Med hjälp av en potatiskorg med en väl tilltagen hink i skapar Ernst Kirchsteiger en dekorativ julgransfot.

– Det är det jag ofta tycker är problemet, att de här julgransfötterna har bara plats för någon liter vatten och granen är två meter hög. Man får vattna och vattna och så ger man upp. Då tappar man granen och den ger upp och dör, men har man en stor hink med vatten klarar den sig faktiskt, säger han i programmet.

Bild: TV4

Tillverkningsprocessen är enkel. Ernst börjar med att ställa ner hinken i korgen. För att hinken ska stå stabilt fodrar han sedan runt hinken med halm.

Efter att ha tagit in granen, placerat den i hinken, fyllt på med litervis med vatten och fodrat med ytterligare lite halm är julgransfoten klar.

– I stället för en ”undercover” julgransfot som står och skäms någonstans. Det tycker jag är fint!

Bild: TV4

”Jul med Ernst” sänds på torsdagar klockan 20 i TV4!

Läs mer

Tips på 11 uppskattade gå bort-presenter


Läs mer om:

Dela
(65)Annons


Annons

Laddar nästa sida…