Annons

Annons

Ernst Kirchsteiger om George Clooney: ”Lik honom”

Ernst Kirchsteiger är aktuell med ännu en säsong av "Sommar med Ernst". Nyfikenheten är fortfarande hans främsta drivkraft och George Clooney får gärna spela honom i filmen om hans liv. "Många säger att jag är lik honom", säger Ernst Kirchsteiger till Expressen.

Dela
(90)

Ernst Kirchsteiger kikar fram bakom gräs i juni 2018.

Bild: IBL Bildbyrå

Ernst Kirchsteiger är snart tillbaka i tv-rutan. Torsdag den 12 juli börjar den nya säsongen av ”Sommar med Ernst” sändas i TV4. Den här gången är det Kånsta kvarn från 1858 som kommer att spela huvudperson.

Annons

– Jag ser kvarnen som en gammal dam som bör respekteras och hållas vid gott mod dag efter dag, och hon verkar gilla det, säger Ernst Kirchsteiger till TV4.

Programmet har blivit en riktig långkörare. Årets säsong är den elfte i ordningen och genom åren har det blivit många bevingade uttryck.

”Jag går ju inte omkring och funderar över formuleringar, utan de kommer oftast till när jag vill beskriva någonting. Och då måste man ta i lite. Ta till liknelser och bilder. Dra paralleller. Låna in lite och ibland bilda nya ord för att förklara. Vissa är ganska bra, tycker jag. Andra kanske kunde ha stannat inne i mitt huvud. Men det bjuder jag på”, skriver Ernst Kirchsteiger på sin egen hemsida.

Ernst Kirchsteiger sitter på en brygga.

Ernst Kirchsteiger. Bild: TV4

Ernst Kirchsteiger om George Clooney

Den vanligaste missuppfattningen tror Ernst Kirchsteiger fortfarande är att han alltid är glad.

– I mina program är jag en väldigt positiv och glad människa, men jag är nog mer lik alla tittare än de kan tänka sig. Det finns både glädje och sorg i allas liv och jag skulle aldrig kunna vara så glad om jag inte fick vara lite ledsen ibland också, säger han till Expressen.

Han säger att det fortfarande är hans nyfikenhet som driver honom framåt.

– Den är nog en av mina största drivkrafter i livet tror jag. Jag vill gärna ställa frågor till människor och det är ingenting jag gör för att det passar sig utan för att jag behöver få reda på saker för att få energi. Att förstå andra människor är ett väldigt bra sätt att förstå sig själv. Om man inte visar andra människor intresse kan det bli ganska tomt, tycker jag, säger Ernst Kirchsteiger.

George Clooney på AFI Life Achievement Award Gala i Los Angeles i juni 2018.

George Clooney. Bild: IBL Bildbyrå

Och på frågan om vem som skulle spela huvudrollen i filmen om hans liv är svaret självklart.

– George Clooney skulle kunna få göra det. Det vore spännande. Många säger att jag är lik honom, och på senare tid har jag uppfattat honom som en extremt reflekterande människa. Hans fru har på något sätt fått honom att ta ett större perspektiv och förstå världen på ett annat sätt. Han pratar om barn på ett sätt som jag tycker är fantastiskt och han jobbar ideellt och tar hand om människor. Han har vuxit till sig i mina ögon, han är inte bara en Hollywoodstjärna längre, säger han.

”Sommar med Ernst” har premiär 12 juli kl. 20.00 på TV4, TV4 Play och C MORE.

Läs mer: Grannarnas kritik till Ernsts sommarprojekt i kvarnen

Ernst Kirchsteiger om kritiken


Läs mer om:

Dela
(90)Annons


Annons

Laddar nästa sida…