Annons

Annons

Enkelt trick kan få dig att somna på bara EN minut!

Ligger du också och vrider och vänder dig varje kväll i väntan på John Blund? Här lär vi dig hur du somnar snabbt!

Dela
(186)

hur somnar man fort?

Usch, det finns nästan inget värre än att ligga och vända och vrida på sig i sängen utan att lyckas somna. Har du testat alltifrån att räkna får till att be till John Blund komma och hämta dig till drömmarnas värld så är det dags för något nytt! Vi lär dig en teknik som sägs fungera alldeles utmärkt när du vill somna fort.

Hur man somnar fort med 4-7-8-tekniken

Bakom tekniken står Dr Andrew Weil, fysiker vid Harvard universitetet i USA. Den enkla tekniken är naturligt lugnande för nervsystemet på grund av att den påverkar koldioxid och syre i blodet.

Annons

Gör så här: Andas in genom näsan samtidigt som du räknar till fyra, håll andan och räkna till sju, andas därefter ut långsamt genom munnen och räkna till åtta.

Mellansteget är viktigast eftersom under dessa sju sekunder sköljs dina lungor av koldioxid och cirkulerar snabbt genom blodsystemet vilket gör att du känner dig lugn och får lättre att somna fort.

Låter det för enkelt för att vara sant? Testa och se om du tycker att de funkar, oavsett så är det en naturlig teknik som är bättre än sömntabletter!

Källa: Good Housekeeping
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Läs också

7 tecken på att du lider av sömnbrist 


Läs mer om:

Dela
(186)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…