Annons

Annons

Engelska shortbreads

Trevlig småkaka med ljuvlig smörsmak och saffran. Passar förträffligt såväl på glöggfesten som kaffekalaset!

Dela
(0)

Engelska shortbreads

ca 32 st

300 g mjukt smör
2½ dl strösocker
finrivet skal av ½–1 citron
1 pkt saffran (0,5 g)
1 stort ägg
6½ dl vetemjöl

Garnering
ca 1 msk rör- el strösocker

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Vispa smör och socker poröst tillsammans med citronskalet och saffranskornen. Vispa i ägget och blanda i mjölet. Svep in degen i plast och låt vila kallt ett par tim.

Annons

2. Lägg degen på ett mjölat bakpapper och kavla ut den så att den passar i en liten långpanna, ca 22×30 cm.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min. Strö över lite rörsocker så fort kakan kommit ur ugnen. Låt svalna några min innan den skärs i bitar.

 

Läs mer: 

Lyxiga toscarutor med choklad

Mjuk pepparkaka i långpanna

Söta pepparkaksmuffins

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…