Annons

Annons

En solig dag – på alla vis!

Dela
(0)

Dagens vandring gick från hotellet in i granndalen. På vägen passerade vi byn Grüner Baum, en underbar alpidyll.

Ett blandat gäng, både HV-are och andra resenärer. De stannade dock efter fem kilometer, jag gick vidare upp till Prossau, 1,5 timme till.

Annons

Kängorna – mina bästisar – bär över stock och sten, regn och rusk. Så vi kom fram till belöningen – ein speckbrot! Smakade gott, kan jag lova.

Sedan gick vi hem igen, kängorna och jag. Och botade träningsvärken i bubbelpoolen och jag var alldeles själv i den vanliga bassängen. Lyx!

Halv sex träffades alla Hemmets-resenärerna för att lyssna på Ingmarie. Hon är gift med en österrikare sedan över 20 år och driver en taxifirma. Hon berättade roligt och informativt om hur det är att leva i Österrike. Här är Hausfrau ett yrke! Det var länge sedan man kunde skriva ”hemmafru” på raden för titel. Det här föredraget föddes i en taxi som Ingmari körde för några år sedan. Ulla, Mia och Maud från HV åkte med henne och blev fascinerade över hennes kunskap och roliga sätt att berätta. Jag hade kunnat höra på henne i flera timmar! Men det gick inte, för utanför dörren stod Lotta Engberg och Curt-Erik Holmquist och väntade.

Tillsammans tog de oss alla genom Hemmets Veckotidnings musikkryss, som redaktionschef Mia gjort bara för oss. Verkligen kul och proffsigt. 10 glada vinnare fick var sin signerad skiva av Lotta. Lotta uppträdde också med allsång för alla gäster på Salzburger Hof efter middagen. Så trångt har det sällan varit i baren!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…