Annons

Annons

En oväntad skatt(karta!)

Dela
(0)

Jag älskar att studera kartor och fundera över hur man tar sig från punkt A till B på bästa sätt och samtidigt får den bästa upplevelsen av området. Det spelar liksom ingen roll om det är Gröna Kartan över Tomelilla eller Stockholms tunnelbanekarta – kartor gör mig alltid lika upprymd!

Annons

Förra året impulsköpte jag en skrivbordshurts till mina sy-saker på en idrottsloppis i grannbyn. Gissa om jag blev lycklig när jag öppnade mittersta lådan och fann – ja, just det – en hel hög med gamla kartor (plus häftet: Kurs i tävlingsbridge).

Jag har stora planer för detta oväntade fynd. Kartan över mina hemtrakter (1967, nyskick!) ska ramas in. De gamla bensinmackskartorna ska jag ge till en entusiast som driver ett bensinmacksmuseum här i byn. Mina engelska vänner ska få hotellkartan över brittiska öarna 1977.

En del ska klippas sönder och bli annat.

Men än så länge har det bara blivit en pärm (se bilden!).

Vill du pyssla ihop en likadan behöver du: en pärm, en karta, sax, penna, decoupage-lim och en pensel. Lägg ut pärmen på kartan, rita efter kanterna och klipp. Limma fast kartan på pärmen. När limmet torkat penslar du på ytterligare ett lager lim utanpå kartan. Låt torka. Färdig!

AV MARIA SVEMARK


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…