Annons

Annons

En minidos spänning om dagen

Dela
(0)

 Selim (Yigit Ozsener) och Aylin ( Nehir Erdogan) tillsammans med familj och vänner. Harmoni – innan allt brakar samman. Foto: ATV

 

Jag blev verkligen nyfiken när jag sett trailern för den nya thrillerserien Lögnen. Laddade då med datorn och svt play  – men höll på att trilla av sängen (Japp. Sängen är en ypperlig plats att se härliga deckare på!). Fyrtionio – 49 – avsnitt!! Kunde det verkligen stämma?! Hur ska man klara av att följa en serie så länge?!

Annons

Nyfikenheten fick mig ändå att ge det en chans. Och nu är jag alldeles kär i konceptet! Första avsnittet var normallångt, sedan dess är det 28 minuter åt gånger.

Är jag den enda som ståndaktigt tar min thrillerdos varje dag? Eller finns det fler där ute som fastnat i Lögnens klor?

Det är inte så mycket lönt att ge er info om serien nu, om ni inte vill ägna 28 min x 18 + 58 min på att komma ifatt. (Bra om man drabbats av influensa, förvisso. Ligger på Play fram till april, så än har ni verkligen chansen att skaffa både virus och bacillusker.) Men allt börjar med att Aylin följer sin make Selim till flyget. Men planet störtar, och Aylins värld med det. När hon inser att han inte är med på passagerarlistan börjar jakten på vad som hänt hennes man. Spännande, intressant. Nytt!

 

Men ikväll blir det körigt. Jag ska nämligen hinna med andra avsnittet av den danska krimserien Dicte också.

Jag längtade, men tyckte nog inte den hade samma driv som Brottet. (Som ju kommer tillbaka snart!) Det mest intressanta är nästan Dictes eget förflutna: Hon är uppvuxen i en frireligiös miljö, och på något sätt har hon blivit ”avlurad” en son. En son hon födde som tonåring och tvingades lämna bort för att familjen annars blivit förskjutet från församlingen..?

Vi som följer serien får se.

Hälsar Pernilla

 

Dicte (t.h) har lyckats få kontakt med en ung kvinna och misstänker att hon är i fara eftersom hennes landssyster som också var gravid har hittats mördad. (tv4/Miso film)


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…