Annons

Annons

En läsare berättar: Min son är homosexuell

Det blev både tårar och kramar när Erik berättade att han var kär i en kille. Här berättar mamma Tina om sonens tuffa uppväxt.

Dela
(85)

Erik kom ut som homosexuell på gymnasiet och hans mamma stöttade honom. För första gången var hennes son lycklig.

Erik är mitt enda barn och vi har alltid stått varandra väldigt nära. Min man lämnade mig när jag blivit mamma och jag fick ta hand om allt själv. Det var jobbigt, men det gjorde mig stark.

Erik var duktig i skolan, men hade svårt att få kompisar. Det var många som kom och gick under skoltiden, men han fick aldrig någon speciell bästis. Han umgicks mest med grannflickorna.

Annons

Killarna i klassen retade honom en hel del för det, men han verkade inte bry sig. Betygen var höga utan att han behövde plugga speciellt mycket.

Gilla Hemmets på Facebook

Våra grannar var konstnärer och deras barn tecknade och målade både i olja och i akvarell.

Erik lärde sig snabbt att hantera penseln och motiven var fantastiska. Jag förstod aldrig var hans konstnärliga ådra kom från.

När han började gymnasiet valde han en estetisk linje och jag kände på mig att det var något som höll på att hända med honom och hans personlighet.

Han klädde sig annorlunda och började umgås med andra kompisar. Jag var glad att han träffade nya vänner, men jag fick aldrig träffa dem och jag frågade honom varför.

Lycklig för första gången

En kväll när vi köpt hem pizza och såg på en film, stängde han plötsligt av tv:n och började prata. Han hade känt sig osäker på sig själv som person under hela uppväxten. Som om det var en annan människa som bodde 
i hans kropp.

Först blev jag rädd och ledsen men skärpte till mig. Jag ville inte bryta ihop utan vara ett stöd för honom, vad han än sa. Erik fortsatte berätta att han träffat en kille i sin klass och att de numera var mer än bara vänner.

Han var lycklig för första gången i sitt liv och det var som ett skimmer över hela honom.

Vi grät och kramades och jag kände att vi kommit närmare varandra än någonsin. För Erik kändes det som en befrielse att dels erkänna att han var homosexuell, dels att han vågat berätta för mig.

Det tog ändå ett tag för mig att inse vad han berättat och det var inte så lätt att tala om det för mina vänner. Men de tog det bättre än vad jag räknat med och det är jag glad och tacksam över. Annars hade det varit tufft.

Efter den kvällen dröjde det inte länge förrän jag fick träffa Elias. Det är en jättetrevlig kille och hans föräldrar hade för länge sedan insett att han var mer intresserad av killar än av tjejer.

Vi har träffats båda familjerna och det känns skönt att kunna stötta varandra när andra ifrågasätter och pratar.

Förverkligar sina drömmar

Nu har Erik och Elias flyttat till London. Båda målar för fullt och ska ha en egen utställning. De jobbar extra på pubar för att klara sig ekonomiskt och har fått låna en liten tvåa ganska centralt.

Givetvis har vi föräldrar fått stötta med pengar och det gör vi så gärna. Båda två jobbar hårt för att uppnå sin dröm som konstnärer och vi är säkra på att de är på väg att lyckas.

Erik har haft det tufft under sin uppväxt, nu har han äntligen hittat sitt rätta jag. Jag älskar honom och kommer alltid att ställa upp på honom. Hans nya liv har bara börjat.

Tina

Läs mer:

Vår dotter dog och skulden krossade min man

Min man höll på att gå under efter han hade orsakat vår lilla dotters död – men det var en olycka.


Läs mer om:

Dela
(85)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…