Annons

Annons

En läsare berättar: Han ville träffa två kvinnor samtidigt

Åsa och Tommy blev ett par. Hon anade inte att han också var intresserad av hennes granne Lina.

Dela
(36)

Tommy var egentligen inte Åsas typ, men de blev ändå ett par. Han påstod att de bara var vänner.

Jag har flera väninnor som säger att de aldrig skulle kunna råka ut för bedragare eftersom de är för smarta och för välutbildade.

En av dessa väninnor är min granne Lina. Som utbildad socionom ansåg hon sig ha sett det mesta av livets avigsidor och var mycket säker på att en mind
re bra man aldrig skulle ha den minsta chans hos henne.
Jag tyckte att den attityden var lite väl kaxig. Nu slumpade det sig att just Lina blev indragen 
i en härva av svek och otrohet.

Annons

Jag träffade kärleken efter att ha varit singel en längre tid. Tommy var inte en typ av man jag normalt skulle falla för, men eftersom vi möttes på en kurs blev kontakten en annan jämfört med att träffa någon på krogen.

Vid fikastunderna drog han sig gärna till bordet där jag satt, men det hade han inte mycket för. Jag svarade artigt på hans frågor, men inledde inte själv någon konversation.

Jag visste inte riktigt varför jag var kort mot honom. Det var en liten varningsklocka som ringde.

Med tiden tinade jag upp och insåg att vi hade en del gemensamma intressen och faktiskt något att tala om. Vi började åka på loppisar tillsammans. Eftersom vi hade väldigt roligt gick det som det gick. Kärleken knackade på och rätt vad det var så hade vi blivit ett par.

Vad jag inte visste var att Tommy hade haft kontakt med Lina i flera månader. Han hade börjat med att skicka meddelande till henne på Facebook. Hon svarade och så var det hela igång. Han gav henne komplimanger och ville att de skulle ses.

Skulle han smyga in i huset?

Lina var som sagt min granne och vi bodde på samma våning i samma trappuppgång. Vi sprang ofta in till varandra för att fika. Det hände att vi firade både midsommar och nyår ihop.

Genom åren hade vi lärt känna varandra ganska väl. Eller det var i alla fall vad jag trodde.

Min pojkvän hade alltså tänkt sig att han skulle träffa henne utan min vetskap. Hur det nu skulle gå till med två kvinnor i samma hus?

Jag hade ju sett om hans bil stått parkerad utanför. Kanske hade han tänkt sig att parkera ett par kvarter bort och smyga in i huset.

Lina påstår att hon aldrig förstod vad det hela handlade om. Jag har svårt att tro att någon kan vara så naiv.

Förmodligen var hon glad över uppmärksamheten. Hon var singel och ensamstående mamma.

Tommy ville träffa två kvinnor samtidigt. Så har han tydligen gjort så förut, har jag fått veta.

Blev misstänksam till slut

Efter ett par månader berättade Lina om Tommy för mig. Jag fick se hela konversationen på Messenger, där han skrev att han och jag endast var kompisar och inte ett par.

Jag hade ju sagt något annat till henne och mot bakgrund av det är det konstigt att hon ändå inte skulle ha fattat.

Men hon blev i alla fall misstänksam till slut. Det är det viktigaste. Även om det tog lång tid valde hon till slut att berätta för mig och det är jag väldigt tacksam för. Tommy träffar jag självklart inte mer.

Lina svär på att de aldrig hade sex och jag tror henne. Samtidigt har jag lärt mig att inte lita på henne.

Det är ju rätt komiskt att det hände just Lina, som varit så övertygad om att hon aldrig skulle kunna bli lurad av en 
man.

Åsa

 

Läs mer:

Jag ville inte bli vän med hans förra fru

För mig kändes det märkligt att Thomas firade jul, åkte på semester och umgicks med sin förra fru och deras döttrar. Själv hade jag alltid brutit helt med mina pojkvänner och deras familjer när förhållandet tagit slut, skriver Kristin.


Läs mer om:

Dela
(36)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…