Annons

Annons

En kväll i veckan hjälper jag hemlösa – jag vet ju hur det känns…

Dela
(0)

Ena stunden levde Isabel Soler gott med familj, villa och två bilar. I nästa stund stod hon utan bostad och klarade sig tack vare goda vänner.


– Mitt arbete för Gula Änglarna är ett sätt att betala igen, berättar hon i Hemmets Veckotidning nr 51.

Annons


För de flesta heltidsarbetande trebarnsmammor är tid en bristvara. Veckan blir snabbt fulltecknad av barnen, familjen och de egna aktiviteterna. På den punkten skiljer sig Isabel i Stockholm inte från andra kvinnor. Men en kväll i veckan har hon vikt för något helt annat som känns extra meningsfullt.


– Volontärarbete, säger Isabel. Varje måndagskväll står jag tillsammans med några andra från organisationen Gula Änglarna i Stockholm och delar ut kaffe, varm choklad och smörgåsar till hemlösa och utslagna.


– Jag vet själv hur skör gränsen är mellan att vara ”ute” och ”inne”  i ett samhälle. Jag var nära att bli hemlös för några år sedan, men blev hjälpt av goda vänner. På samma sätt som de hjälpte mig vill jag hjälpa andra som hamnar snett. Detta är mitt sätt att försöka betala tillbaka.


Gula Änglarna startades för 15 år sedan av bland andra Gudrun Anderson, som var gift med Stikkan Anderson. Genom bidrag försöker organisationen stötta utslagna med till exempel bistånd till nya tänder, glasögon, matkuponger eller mediciner. Allt efter den hjälpsökandes behov.


Läs mer om Isabel i veckans nummer! Vill du veta mer om Gula Änglarna? Klicka här!


Foto: Stefan Nilsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…