Annons

Annons

En kul jul – helt enkelt!

Dela
(0)

Julpyntningen går i kulornas tecken hemma hos mig i år. Det började som det alltid brukar, att jag hänger julgranskulor i köksgardinerna. Jag syr fast dem i tyget med sytråd och låter dem hänga på olika nivåer.

Annons

Julgranskulor i en hög vas är en julfavorit, liksom kulor som dekoration på silvriga fat på matrumsbordet.

Tycker du att duken är ful? Försök att överleva med linneduk i en trebarnsfamilj. Slår vad om att du också byter ner dig till krossad sammet (tvätta+torktumla=som ny) inom en vecka.

Nytt för i år är att kulorna flyttat utomhus också. Tre kulor, ihopsnorpade med en bit ståltråd, förgyller de enkla julgrupperna på trappan (som just nu är täckta med 15 cm snö).

Dottern och jag har upptäckt hur roligt man kan ha med kulor och illusion cord, genomskinlig halsbandstråd. Drömmen är att göra en krans av julgranskulor, men för att klara detta krävs det uppskattningsvis 250 kulor! De 60 (1 kr/st) jag drog hem från en loppis räckte inte långt, så just nu dammsuger vi traktens andra loppisar på julgranskulor.

Under tiden som vi jagar vidare hittar vi förstås en massa annat, till exempel de discoinspirerade jättekulorna som hänger i sidenband i vardagsrumsfönsterna. Dem fick vi ge 5 kr/st för.

En annan (kul) idé som jag sett i någon tidning är att ta in en gammal gren, hänga den från taket och trä på julgranskulor i sidenband. Står också på listan.

Tur att det inte är dags att klä granen än.

AV MARIA SVEMARK

…som är extremt glad för att vi bunkrade lucialinnen och pulkor på byaloppisarna i somras! Vi kommer nästan inte ut genom dörren på grund av all snö! I går sjöng vi in julen i byns kyrka. Vi i kören och bandet kom fram innan den värsta blåsten satte igång. Sen vågade ingen ta sig ut. Vi var nästan fler som uppträdde än som lyssnade – till och med prästen saknades…Tur att det blir jul ändå!

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…