Annons

Annons

En glad lax!

Dela
(0)

Lax

Laxen behöver inte värmas, den går lika bra att servera kall.

Citrondoftande lax

12 bufféport

ca 900 g varmrökt laxfilé

2 kvistar rosmarin

rivet skal & saft av 1 citron

1–2 msk honung

1 knippe grön sparris

Annons

150 g sockerärter

2 msk smör

150 g bladspenat

1 dl paprika

75 g parmesanost

Garnering

citron

Ugn 175º

 

Gör så här

1. Lägg laxen på ett ugnssäkert fat. Skölj rosmarinkvistarna. Lägg kvistarna på fisken. Blanda citronskal, -saft och honung, ringla det över laxen och täck med folie. Värm mitt i ugnen 10 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Skölj, ansa och dela sparrisen. Stek sparris och sockerärter hastigt i smör. Vänd ner spenaten.

3. Lägg grönsakerna på fatet med fisken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan fint. Strö över paprika och hyvla över parmesanost.

4. Garnering: Lägg tunt skivad citron på laxen.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…