Annons

Annons

En bekännelse med smak av långfärdsbuss

Dela
(0)

Apropå SVT:s fredagsserie Nineties och 90-talsmöbler (se mitt tidigare blogginlägg här) måste jag göra en bekännelse:

Jag har en mycket typisk 90-talssoffa hemma. Den har furu-stomme och kuddarna har ett trist mönster som varken sticker ut eller gör någon glad.

Annons

Tyget får mig att tänka på klädseln i en dåligt luftkonditionerad långfärdsbuss på väg mellan Malmö och Stockholm en fredag i början av 90-talet. Jag är åksjuk och sömnlös, men uppspelt av det väntande äventyret och 100 kronor rikare (i jämförelse med om jag valt att ta tåget). Målet: En konsert i Globen med Simply Red.

Bäddsoffan följde med i köpet av torpet och har fått bli stående. Den är nämligen ruskigt praktisk. Skön att sitta i och rymmer en hel familj, när vi får övernattande gäster.

För att dölja tyget har jag tagit till ett annat 90-talsknep, att slänga tyg över eländet.

Jens von Reis. FOTO: Carl-Johan Söder/SVT

Ikväll är det dags för det andra avsnittet av Nineties. Då ska det mest handla om två album ”som förändrade musikhistorien” – Nirvanas Nevermind och Primal Screams Screamadelica.

Jens von Reis (bilden) heter programledaren träffar några av de artister som gjorde störst avtryck under 90-talet både i Sverige och utomlands. Undras om han har mött Mick Hucknall, sångaren i Simply Red? Han verkar ha sitt röda burr kvar – kolla här!

SVT1 fredag kl 21: Nineties (2:10)


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…