Annons

Annons

Ellinor lagar indisk kyckling

Dela
(0)

Tandoorikyckling

En förenklad variant av en kryddig indisk kycklingrätt.

Tandoorikyckling

4 port

800–1000 g kycklinglårfilé

1 stor gul lök

2 paprikor

½ chili

2 äpplen

½ dl gula russin

2 dl crème fraiche

Marinad

2 msk tandooripasta

Annons

1½ dl rysk yoghurt

2 msk rapsolja

2 msk mango chutney

2–3 stänk tabasco

2 tsk hela kardemummakärnor

Saffransris

4 port basmatiris

1 hönsbuljongtärning

½ g saffran

fint hackad purjolök

granatäppelkärnor

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Marinad: Blanda tandooripasta, yoghurt, olja, mango chutney, tabasco och kardemummakärnor. Vänd ner kycklingköttet och låt det stå kallt att marinera, gärna över natten.

2. Grovhacka löken. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Finhacka chilin, kärna ur och tärna äpplena. Lägg allt i en smord ugnsform, strö över russin, salta. Lägg på kycklingen och häll över marinaden. Klicka över crème fraiche. Tillaga mitt i ugnen 35–45 min, kycklingen ska vara så genomstekt att den nästan faller sönder.

3. Saffransris: Koka riset enl anv på förp, men tillsätt från början buljongtärning och saffran. Lägg upp riset, garnera med purjolök och granatäppelkärnor.

Ellinor Varady

 

 

 

 

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…