Annons

Annons

Elisabet Höglunds nya liv: ”Fick en kick av att överleva cancern”

Cancern höll på att ta hennes liv. Men SVT-profilen Elisabet Höglund gick segrande ur kampen, och livet på andra sidan sjukdomen beskriver hon som ännu bättre än det innan. "Jag har bestämt mig för att leva ännu mer nu än tidigare", säger hon till Expressen och avslöjar att hon numera bor delvis utomlands.

Dela
(544)

Journalisten och SVT-profilen Elisabet Höglund, 73, fick cancerbeskedet 2011. Läkarna tvingades operera bort flera organ, bland annat mjälten, bukspottskörteln och gallblåsan samt delar av magsäcken och tjocktarmen. Efter operationen drabbades hon av både bukhinneinflammation och blodförgiftning har hon tidigare berättat.

Annons

Elisabet Höglund. Bild: IBL Bildbyrå

Trots alla komplikationer lyckades Elisabet Höglund vinna över sjukdomen. Sedan sommaren 2015 är hon friskförklarad. Och nu har hon bestämt sig för att leva livet fullt ut.

Gilla Hemmets på Facebook

– Jag har bestämt mig för att leva ännu mer nu än tidigare. Att vara svårt sjuk behöver inte betyda att man går under – man kan komma tillbaka, i allra högsta grad, säger hon till Expressen.

Köpte lägenhet – utan att berätta för maken

Numera bor hon delvis utomlands, närmare bestämt i San Luis de Sabinillas i södra Spanien. Hon köpte en lägenhet där 2013 – utan att berätta något för sin man Bosse Karlsson. Det tog flera dagar innan hon vågade berätta om köpet, men hon hade inte behövt vara nervös för hans reaktion.

– ”Jaha, du ska flytta till Spanien”, svarade han, men jag sade att nej, jag har bara köpt en lägenhet där. Vi är självständiga i förhållande till varandra, vi ger varandra frihet. Då kan jag göra en sådan sak som att köpa en lägenhet utan att tala om det, säger Elisabet Höglund till Expressen.

Elisabet Höglund tillsammans med maken Bosse Karlsson under inspelningarna av Let’s dance 2013. Bild: Patrik Österberg/IBL Bildbyrå

”Nu är jag tillbaka”

Nu åker hon ner till Spanien fyra gånger per år, ibland i sällskap av maken och ibland ensam. Hon säger att det gör gott för hennes välmående att vistas i landet. Hon har startat ett nytt liv.

– Jag var nere på botten, jag låg för döden. Men nu är jag tillbaka. Det var därför jag skaffade lägenheten i Spanien, jag måste börja leva ett nytt liv. Jag fick en kick av att överleva min cancersjukdom, så jag fick ett nytt liv efter att jag höll på att dö. Det är fantastiskt, säger hon till tidningen.

Läs mer: Elisabet Höglund fick operera bort flera organ efter cancerbeskedet

Elisabet Höglund om cancern


Läs mer om:

Dela
(544)Annons


Annons

Laddar nästa sida…