Annons

Annons

Elins mjuka pepparkaka

Dela
(0)

Gör som vår medarbetare Margaretha Bengtsson – baka julens kakor redan nu. I nr 46 bjuder Margaretha på 16 favoritrecept!

Här har vi har valt ut ett smakprov till dig – Elins mjuka pepparkaka. Det blir ju inget riktigt julbak utan en kryddig, mjuk pepparkaka!

Annons

10–12 bitar
100 g smör
2 ägg
3 dl brun farin
1 dl gräddfil
1 dl lingonsylt
4 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
2 tsk bakpulver

Gilla Hemmets på Facebook

Garnering
2–2½ dl florsocker
vatten
lingon

Ugn 175°

Gör så här

1. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och farin pösigt. Vänd ner gräddfil och sylt.

2. Blanda mjöl, kryddor och bakpulver. Vänd ner detta i smeten. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, 1½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50–60 min. Prova med sticka att den är torr inuti. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp. Låt kallna under formen. Nu kan kakan frysas in.

3. Garnering: Rör ut florsockret med vatten, ett par droppar i taget, till en smidig glasyr. Bred glasyren över kakan och strö över lite lingon.

Foto: Tine Guth Linse



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…