Annons

Annons

Efterlängtad skattesänkning för pensionärer

Regeringen föreslår skattesänkning för pensionärer. Nu kan 1,4 miljoner svenska seniorer räkna med mer i plånboken från nästa år.

Dela
(241)

Skatteklyftorna mellan lön och pension har varit länge ett hett inrikespolitiskt ämne. Framförallt eftersom skatten på förvärvsarbete sänktes under förra mandatperioden medan skatten för pensionärer lämnades orörd.

Annons

Men nu föreslår regeringen alltså en skattesänkning för pensionärer. Skillnaderna i skatt utraderas för alla med en pension upp till 14.000, skriver Pensionärernas Riksförbund (PRO) i ett pressmeddelande.

Enligt SVT berör förslaget drygt 1, 4 miljoner pensionärer. Beskedet har varit hett efterlängtat.

– PRO har i 10 års tid arbetat hårt för att skattegapet ska slutas mellan lön och pension. Med regeringens förslag blir en stor del av de kvinnliga pensionärerna vinnarna. Det är en seger för oss, säger Christina Tallberg, ordförande PRO i en kommentar.

Gäller från 2018

Skatten kommer också att sänkas för de med pensioner upp till 30.000 kronor genom en avtrappning.

– Det är bra att många omfattas av dagens förslag. Men skatten ska vara lika på lön och pension. Vi fortsätter vårt påverkansarbete för att alla pensionärer ska få en rättvis beskattning, säger Christina Tallberg.

Om förslaget går igenom kommer sänkningen att börja gälla från januari 2018.

Foto: Jack Mikrut

 

Läs mer: Experten tipsar – så kan du få högre pension 


Läs mer om:

Dela
(241)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…