Annons

Annons

Efter första behandlingen var Åsa smärtfri

Åtta av tio svenskar får ont i ryggen någon gång under sitt liv. Att behandla ryggsmärtorna med dry needling är ett sätt att komma åt problemen. För Åsa Gidnert öppnade behandlingen dörren till en ny smärtfri värld!

Dela
(0)

 

 

Åse Gidnert, 50, från skånska Anderslöv, hade haft ont i korsryggen i fem år. Ingen behandling hjälpte, inte förrän hon fick tips om dry needling.

—Direkt efter första behandlingen var jag helt smärtfri. Det var som en ny värld, det var en fantastisk känsla, säger hon.

Annons

Visserligen kom det ryggonda tillbaka efter några dagar. Men en ny behandling samma vecka tog bort det onda. Och den här gången blev den smärtfria perioden längre.

Gilla Hemmets på Facebook

När vi träffar henne har hon just varit på sitt sjätte besök hos naprapat Fredrik Jensen.

—Nu ska det hålla i två månader. På sikt kommer jag att bli helt bra, säger hon optimistiskt.

Åsa har alltid varit känslig i ryggen. Men det var inte förrän hon och sambon byggde nytt kök hemma i villan för fem år sedan som det hela spårade ur.

—Jag flyttade på saker och tog i för mycket. Ryggen tålde inte det.

Hon gick på massage och tog även en sväng till kiropraktiker, men utan resultat.

—Jag kände hur vartenda steg jag tog gjorde ont. Efter ett par timmar ute hade jag hopplöst ont i ryggen på kvällen. Och jag var trött och stel.

När hon fick tipset om dry needling visste hon inte vad det var. Nu blir hennes rygg bättre efter varje ny omgång med nålarna.

—Första behandlingen gjorde jätteont, men det gör det inte längre. Och jag är liksom beredd på vad som ska hända därinne.

Kan du beskriva känslan när nålarna sticks in i ryggen?

—Själva sticket känns inte så mycket. Men den där dova ilningen när nålspetsen träffar rätt i muskeln på djupet är obehaglig. Men det är värt det, absolut. Man får ju snabb effekt och det är jätteskönt efteråt.

Åse har hela tiden kunnat sköta sitt arbete som optiker. Men familjen har naturligtvis märkt att hon haft ont.

—Jag tror min sambo och mina tonåringar håller med om att jag är mycket gladare nu. Jag slipper bli irriterad och ledsen för att jag har ont.

Hon har nyligen kunnat återuppta sin löpträning lite försiktigt. Och hennes italienska tryffelhund får åter sina långa skogspromenader med matte vid kopplet.

—Livet har blivit mycket lättare. Det är så skönt att kunna röra på sig som man är van vid.

—Och att nattsömnen blivit mycket bättre är nästan det bästa. Att sova en hel natt utan att vakna när man vänder sig är fantastiskt.

Vad säger du till dem som kanske tvekar inför att nålbehandlingarna kan göra ont?

—Jag säger att visst, det gör rätt ont i början. Men det är inte värre än att man klarar det. Och jag har hellre ont i tio minuter då och då än släpar på en ond rygg ett helt liv!

Text: Anders Sandström

Foto: Gugge Zelander


Läs mer om:

Dela
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…