Annons

Annons

Du måste själv arbeta för att förändra ditt liv

Dela
(0)

RELATIONER. Det känns som om mitt liv är slut fast det knappt börjat. Jag är en tjej som är 26 år och jag tycker allt känns trist. Jag hade så mycket drömmar men ingenting har blivit så. Jag ser hur mina gamla vänner gått vidare i livet, men jag står kvar på samma plats. Jag ville utbilda mig, hitta ett bra jobb och bilda familj. Men ingenting av det har slagit in.

Annons

Jag är outbildad och jobbar i en mataffär där jag inte trivs. På fritiden har jag inte lust att göra någonting utan sover mest och väntar på nästa tråkiga dag. Jag orkar inte träffa de få kompisar jag har och har inget som känns kul. Jag orkar inte ta tag i något utan får kanske acceptera att livet blev så här.

Livstrött

Nej, du behöver inte acceptera hur ditt liv är nu. Du har många drömmar som inte slagit in, och du ser hur andra uppnått det du vill. Men förändring hänger mycket på dig själv och att du målmedvetet arbetar för att nå dit du vill. Det är inte lätt men det går. Däremot låter det som om du nu lider av en depression som du kanske behöver hjälp med att ta dig ur. Beställ tid hos en läkare och berätta hur du mår.

Sen tror jag det är bra om du bestämmer dig för att förändra små saker i taget. Skriv ner en lista på vad du vill uppnå och vad du kan göra för att komma dit. Börja med att kolla en utbildning du vill gå och sök dit. Då har du startat en förändring för att hitta ett jobb du verkligen trivs med. Med studier följer nya människor, vilket är spännande och leder till nya möjligheter. När du är på väg dit du vill kommer du att må bättre, bli gladare och även ha lättare att träffa någon att bilda familj med.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…