Annons

Annons

Drömjobbet var nära att knäcka Hans Rosenfeldt

Dela
(0)

Idag stortrivs Hans Rosenfeldt med livet. Hans debut som deckarförfattare har fått en flygande start och han är aktuell som manusförfattare till TV-serien ”Bron”  som sänds i höst. Men vägen hit har varit långt ifrån spikrak. I Hemmets Veckotidning nr 34 berättar han om sitt liv och sin familj, hustrun Lotta och barnen Sixten, Alice (med på bilden) och Ebba.  Det var de som till slut fick honom på rätt spår när drömjobbet blev en mardröm…

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

För snart tio år sedan anställdes Hans som nöjeschef på SVT. Han hade då haft ett finger med i flera TV-succéer, bland annat Rederiet, och blivit ett känt ansikte som programledare för Parlamentet i TV4.

– Jag var tydligt mot SVT och förklarade att jag inte är någon administratör. Allt administrativt i mitt eget företag lämnar jag bort eftersom jag är dålig på pappersarbete och tycker det är tråkigt. Jag blev lovad att jag bara skulle få jobba med utvecklingen av nöjesprogrammen, säger Hans.

Men när han började på det nya jobbet var förutsättningarna ändrade. I stället för att bolla idéer med kreativa människor hamnade han i en mellanchefsposition utan egentligt ansvar och resurser.

– Första året var okej, för då kunde jag falla tillbaka på att jag befann mig i en inkörningsperiod. Men andra året blev jag väldigt stressad, eftersom jag helt klart inte gjorde det jag var bra på. Till sist var jag inte närvarande någonstans. Jag skrev listor men kom aldrig ifatt. Den stressen är knäckande. Det gick så långt att jag inte kunde sova ordentligt på nätterna. Det var ett ständigt malande i huvudet, säger Hans som till slut fattade beslutet att säga upp sig.

Uppbrottet förde med sig mycket gott – som Hans berättar mer om i veckans nummer!

Foto: Anna Rehnberg


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…