Annons

Annons

Dressed for Success!

Dela
(0)

Som mor till en snart 2-åring hade jag så klart storslagna planer på en superfin adventskalender.

24 små söta paket, dinglande i färgfina band på något hemmasytt och tjusigt. Så som det ser ut i tidningarna, ni vet.

Annons

Detta var någon gång i oktober.

Väl framme i december hade denna superfina adventskalender krympt till fyra superfina adventspaket. Eller ja, fyra och fyra. Det fjärde har jag ännu inte köpt… Och superfina och superfina. I ärlighetens namn har jag slagit in såväl bakformarna (snögubbe och gran) som ”Alfred och den blå traktorn” och ”Näpp sa Alfons Åberg” medan sonen suttit och mumsat sin frukost i adventsljusets sken.

Men strunt samma. Han har blivit glad – och jag har sluppit trilskas med symaskinen!

Slutet gott, allting gott.

En som varit betydligt mer ambitiös i år är min kollega Stina. Så här skriver hon själv:

Mina tre barn har inte varit bortskämda med paketdignande adventskalendrar precis. En gång hände det och det var för typ 11 år sedan på temat godis. Jag slog in 24×3 = 72 pyttesmå paket med krulliga band. Jag höll på i dagar och nätter, fick skavsår på fingrarna – och barnen sockerchockades varje morgon. Traditionen kom av sig så att säga.

Men i år sprang jag på detta charmerande pepparkakspar på loppis för 80 kronor. Med 12 krokar utspridda på sina lövsågade masonitkroppar med glasyr. Gubben och Gumman talade till mitt hjärta och bad att få komma hem till oss och kläs upp med paket. Jag kom på att barnen inte är så små längre. 19, 17 och 12 år talar för att det inte lär bli så många barnkalendrar till – bäst att passa på innan det är för sent!

Sagt och gjort. Strumpor, läppglans, ansiktsmasker, kalsong, Dvd-filmer, Ploppar och hårspännen inhandlades . Dock ”bara” 24 olika, barnen turas om att välja var tredje dag. Så att de riktigt får LÄNGTA efter något i denna materialistiska värld.

Ps. Som ni ser fick inte alla paket snören. Nån måtta får det vara. Ds.

 /Stina

Foto: Stina Hedlund


Läs mer om:

Dela
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…