Annons

Annons

DIY – vackert insynsskydd!

Sommarens finaste sol- och insynsskydd gör du själv – snabbt, enkelt och pyssligt roligt! Den skyddar dina små gröna älsklingar och skapar samtidigt ett personligt blickfång i ditt fönster.

Dela
(2)

130450-insynsskydd3895-tif.jpg

Vill du hellre ha beskrivningen som en pdf? Klicka här!

 

Du behöver:

3 tavelramar, dessa Ribba från Ikea, 40×50 cm, 99:–/st

3 papper av halvtransparent och tjock kvalitet som passar ramens mått, dessa från Matton, 15:–/st

Annons

4 små gångjärn samt skruvar

Trä- eller papperslim

Ev borrmaskin

 

Gör så här:

1. Klipp eller skär till papperna så att de passar i ramarna – tänk på att papperet ska sättas i från ramens baksida. Det är med andra ord det måttet papperet ska ha.

2. Stryk en tunn sträng lim längs listen/innerkanten på ramens baksida och placera papperet i ramen. Tryck till lite försiktigt och låt torka.

3. Lägg de tre ramarna bredvid varandra med baksidan uppåt och markera för två gångjärn mellan varje ram, ca 10–15 cm från ramens ovan- och nedankant brukar bli lagom.

4. Förborra i ramen för gångjärnens skruvar, speciellt ifall du har en tunn ram, för att minska risken att träet spricker.

5. Placera ut gångjärnen – tänk på att sätta dem med gängorna åt ett håll mellan två av ramarna och att vända gångjärnen åt andra hållet mellan nästa rampar. Detta för att skärmen ska kunna vikas inåt mellan två av ramarna och utåt mellan de två andra, dvs lite ”sicksack” (se bilden).

 

Läs mer

Gör om loppisfynd

Virka läcker kruka

Sy av kökshanddukar

 

Av Anna-Karin Amilon

Foto: Anna Jeppsson

 

All rekvisita från H&M Home.

 


Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…