Annons

Annons

Dillkokta morötter med örtsås

Bufférätt med morötter som även passar på kräftskivan!

Dela
(0)

Dillkokta morötter med örtsås

1 kg morötter, gärna olika färg
5 dl vatten
1 msk salt
2 msk strösocker
25 g smör
4 dillkronor

Sås
2 dl crème fraiche
1 dl hackad persilja/timjan
1 citron (rivet skal och saft)
ev lite flytande honung

Annons

 

Gör så här

1. Skala och halvera morötterna. Koka upp vattnet med salt, socker och smör. Stick ner dillkronorna med skaftet uppåt och koka morötterna i dillvattnet 8–10 min.

2. Sås: Rör samman ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar.

Gilla Hemmets på Facebook

 

Kantarell- och västerbottenspaj

Tomatpaj i långpanna

Svalkande gurksoppa

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…