Annons

Annons

Dilldoftande kycklingfrikassé

Mild och god kycklingrätt med härlig smak av dill.

Dela
(0)

Dilldoftande kycklingfrikassé

4 port
7 dl vatten
1 tsk salt
2 svartpepparkorn
2 lagerblad
1 skalad morot i skivor
1/2 gul lök i klyftor
1 bit purjolök i bitar
dillstjälkar
500 g kycklingfilé

Sås
5 dl spad/buljong
4 msk vetemjöl
2 dl grädde
1 msk pressad citronsaft
2 krm salt
1 krm peppar
3 msk hackad dill

Annons

 

Gör så här

1. Koka upp vatten med salt, kryddor och grönsaker. Lägg ner kycklingen. Koka under lock på svag värme ca 10 min.

2. Ta av kycklingen från värmen. Sila spadet och mät upp det.

3. Sås: Häll spadet/buljongen i en kastrull. Koka upp. Blanda mjöl och grädde och rör ner det i spadet. Låt det koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda 5 min. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Rör sist ner dillen så behåller den färgen.

4. Skär kycklingen i bitar och lägg ner den i såsen.

5. Servera kycklingen med kokt potatis, lättkokta sockerärter och andra valfria grönsaker.

 

Läs mer

Festlig kyckling med bacon i dragonsås

Torskrygg med persiljesmör

Kycklingrullader och cidersås

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…