Annons

Annons

Det kom en fråga…

Dela
(0)

…från Jenny i Linköping.

Hej Maria!

Jag läser din blogg, och tycker att du alltid kommer med så fina tips på inredning å annat! Tänkte därför ställa en fråga. När jag städade i köket inför julen, så fick jag syn på flugsmällan som hänger på en krok i köket. Plötsligt tyckte jag det var en rätt ful pryl, och kanske lite äcklig att ha i köket också. Jag tänkte därför att till sommaren så kanske det vore intressant att skriva något om det finns några snygga flugsmällor där ute, och var man bäst förvarar dem. Min smälla har jag som sagt på en krok i köket, det är den gamla klassiska varianten med metalltrådshandtag, men det måste ju finnas snyggare! Vad har du själv för smälla, och var förvarar du den? (fast du kanske är så snäll mot krypen att du inte äger sådana mordvapen:)

Annons

Mvh,

Jenny

Svar:

Hej Jenny!

Så roligt att du följer Loppisbloggen, och så roligt att du kommer att tänka på mig när du tittar på din flugsmälla.

Det här med flugsmällor är verkligen en vetenskap! För många år sedan, 2002, gjorde jag en serie i Hemmets Veckotidning där Anna-Lena Brundin testade olika sommarprylar, bland annat flugsmällare. Den flugsmälla som Anna-Lena tyckte bäst var formad som en groda. Snygg och funktionell! Anna-Lena konstaterade också att en Hemmets Veckotidning funkar bra, speciellt om man behöver ge sig på tyngre getingar.

Mina flugsmällare får ofta fötter. Av någon anledning förvandlas de till leksaker, som vi sedan hittar i lekstugan eller under studsmattan när säsongen är över. Men sen vi fick ett hus i skogen har flugsmällan faktiskt fått ett eget litet rum! Det är sant! I hallen finns nämligen en blindad dörr – om man öppnar dörren går man rakt in i den vägg där flugsmällan hänger på ett spik. Praktiskt. De gamla ägarna berättade glatt att de brukade hänvisa sina gäster dit när de ville röka. Vi kallar det ibland för gästrummet. Nej, usch, det var elakt.

 

Din fråga har fått ligga till sig några veckor, Jenny, för jag ville hitta Den Perfekta Flugsmällan. Jag tror jag gjorde det, förra veckan, i en butik i Sjöbo som tyvärr ska lägga ner. Såhär ser den ut. Märket heter Vigar.

Med en sådan flugsmälla behöver man inte skämmas för att ha den framme. Sen har nog jag och många andra lite dubbla känslor över det här med fula och äckliga saker som görs snygga. De får, liksom, inte bli för snygga. Ta disktrasor, till exempel. Förr fanns de bara i pastellfärger. Nu finns de med alla möjliga roliga texter, ”Din mamma jobbar inte här”, ”Älskling, du är snygg när du diskar” och så vidare. Jag gav min gammelfaster en trasa med kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Men tror du den används? Nej, det går ju inte att använda de kungliga som disktrasa!

AV MARIA SVEMARK

PS. I veckans nummer av Hemmets Veckotidning nr 4 har jag träffat Anna-Lena Brundin, igen! Hon är lyckligt nyförälskad i sin gamla ungdomskärlek Jan Sigurd. Och har säkert inte tid att fundera över flugsmällor.

PS 2. Fler som har frågor? Maila mig på [email protected]

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…