Annons

Annons

Det känns som att jag förlorat min son

Dela
(0)

RELATIONER. Jag och min son har alltid stått varandra väldigt nära och haft en fin relation. Han har alltid varit så omtänksam och tänkt på mig. Vi har varit ensamma i många år eftersom hans far dog då han var bara 6 år. Nu är han 34 och har en egen familj. Jag visste att den dagen skulle komma men känner mig förtvivlad över hur det blivit. Redan från början hade jag lite svårt för min svärdotter. Jag vet inte riktigt varför, men jag tycker inte att de passar riktigt bra ihop utan att han skulle ha en mer jordnära och stadig flicka. Vi har aldrig kommit varandra så nära och det känns bara som om allt blir sämre. Nu har de fått en liten pojke som snart fyller två år och jag känner att jag kommer längre och längre ifrån min son. Det är som om det är hans fru som styr och ställer och att hon bara bryr sig om sina egna föräldrar och sin egen familj. Det känns som om min son blivit helt förändrad och inte alls bryr sig om mig som förr.
Jag har gått till en psykolog och pratat om detta men det har inte hjälpt. Tror du att det kan bli som förr och jag får min tillgivna son tillbaka, eller är han förlorad för mig för alltid? Jag vet inte vad som hänt och hur jag ska bära mig åt.
Olycklig mor

Annons

Jag tror inte att din son är förlorad för dig, men ni kommer alltid att ha en förändrad relation mot förr. Tidigare var det han och du och ni stod varandra nära. Han hade ingen annan att fokusera på utan kunde ägna dig all sin uppmärksamhet, vilket han också gjorde. Men när han träffade sin fru började saker förändras vilket är helt naturligt. Plötsligt kom någon emellan er och den som tydligast märker det är förstås du. Nu när de fått barn har det kommit ännu en person som kommer före dig i hans prioritering.
Det här är något helt naturligt och något som alla vi föräldrar måste gå igenom. Det kan vara olika svårt för olika föräldrar beroende på vad man har med sig sedan tidigare och vilken relation man har med barnen. Ibland kan det kännas väldigt tungt och bli som en sorg man måste igenom. Om man har svårt att acceptera sin svärdotter eller svärson blir det hela förstås ännu svårare. Men det här beror inte på dem eller är deras fel. Det är bra att du har försökt ta tag i det genom att prata med någon men kanske skulle du och din son tillsammans prata med någon, t ex familjerådgivningen. Din son känner säkert av detta också och kan känna sig klämd mellan sin nya familj och dig. Det är alltid bra att lyfta fram och prata om saker. Försök se detta som att du inte förlorat din son utan i stället fått en större familj att älska, bl a ditt lilla barnbarn.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…