Annons

Annons

Det är värdefullt att jämföra banker

Dela
(0)

PENGAR. Jag kommer att få en summa efter att ha sålt min del av en ärvd bil. Vill öronmärka pengarna och tänkte öppna ett konto bara för dem. Tycker du jag ska välja en annan bank än min vanliga?
Alla ägg i en korg?

Annons

Om jag förstår dig rätt har du tänkt spara och inte göra av med pengarna de närmaste månaderna?
Vilken sparform du bör välja beror mycket på hur lång sikt du planerar spara. Ju längre du är villig att låsa dina pengar, desto högre ränta kan du få.
Det är värdefullt att jämföra villkor och ränta på de olika bankernas konton, i synnerhet nu då många konton faktiskt har noll procent ränta.
Det finns olika jämförelsesajter, bland annat Compricer, där du enkelt kan jämföra ränta och villkor mellan olika sparkonton. Det är viktigt att du väljer en bank som omfattas av den statliga insättningsgarantin (det vill säga du får tillbaka dina pengar om banken skulle gå i konkurs). Så länge du inte har mer pengar på sparkontot än vad garantin omfattas av går det bra att du har alla pengar på en och samma bank.
Vill du få mer avkastning och samtidigt är beredd att ta mer risk, kan du placera pengarna i fonder eller i aktier. Där gäller däremot principen att ”inte lägga alla ägg i samma korg” för att sprida ut risken. Kontakta en fond- och aktieexpert om du vill veta mer om det.
Lycka till med sparandet!

Gilla Hemmets på Facebook

Har du en fråga om pengar? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…