Annons

Annons

Det är underbart att kunna sadla Mille utan värkande händer!

Dela
(0)

När Maria Kristofferssons fingrar började somna och värka och hon blev fumlig förstod hon inte varför. Att ta hand om sin älskade häst Mille i stallet blev allt svårare på grund av besvären. Men så fick hon tips från en väninna att smärtan kunde bero på karpaltunnelsyndrom.

Annons

– Och när jag kontaktade min läkare på vårdcentralen och beskrev mina symptom sa han direkt att det var just karpaltunnelsyndrom, berättar Maria i Hemmets Veckotidning nummer 35.

Hon fick remiss för operation av båda händerna och efter ett kort ingrepp på runt 10 minuter per hand med en månads mellanrum märkte hon genast av förbättringarna.

– Att kunna sova en hel natt utan att bli väckt av att mina händer domnar och värker är underbart! Och jag kan nu utan problem sadla och tränsa Mille, säger Maria.

  • Karpaltunnelsyndrom betyder att det har blivit för trångt i en kanal i handloven så nerver och senor kommit i kläm. Man kan få stickningar, domningar, nedsatt känsel, smärta och bli fumligare. Runt 3-4 procent av befolkningen drabbas, tre gånger så många kvinnor som män. Operationen för att vidga tunneln är den vanligaste överhuvudtaget inom handkirurgi, och den är väl beprövad. Den tar runt 10 minuter och görs under lokalbedövning.

Foto: Gugge Zelander


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…