Annons

Annons

Den perfekta värdinnegåvan – ryggskott ingår…

Dela
(0)

Garageloppis-safari  är ett underskattat helgnöje. Jag kan inte motstå att följa de där charmiga, ofta hemmasnickrade loppisskyltarna som leder oss långt in i villaområden som vi säkert aldrig hade besökt om inte en familj bestämt sig för att rensa i röran.

Annons

Du kan hitta precis vad som helst på en garageloppis. Som den här strandstolen, till exempel.

Min första tanke när jag såg den var: HUR kan man tro att det går att sälja en strandstol med Postens logga?

Min andra tanke var: VEM över 40 kan komma ner och upp ur en sådan strandstol utan att 1. Stöna 2. Få ryggskott.

Min tredje tanke var: Visst, ja, Ullis husvagnsfest! Den perfekta värdinnegåvan!

Vi är nämligen bjudna på husvagnsfest i sommar. Ulli är en humorist av rang. Hon har kryddat inbjudningskortet med snillrika formuleringar typ ”Bindefelds svåraste uppdrag” och ber oss komma klädda i träningsoverall till familjens ”Babsan” (en Solifer -91).

Så givetvis ska Ulli ha en hopfällbar strandstol till sin husvagn. Och varför då inte en strandstol med postlogga.  Ullis far jobbade nämligen på Posten i – håll i er – 49 år.

Det var säkert tankeöverföring, för på eftermiddagen efter mitt garageloppis-besök kom Ulli, maken och yngsta dottern inom för en snabb kaffe. Jag kunde givetvis inte hålla mig och hon fick sin present.

Jag överdriver inte när jag säger att hon asgarvade en halv minut. Utan att andas.

Tänk på det nästa gång du ska ha garageloppis och undrar om det finns några gränser för vad du kan sälja.

Det finns en köpare för allt. Allting går att sälja, om inte med mördande reklam, så åtminstone med en postlogga.

MARIA SVEMARK


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…