Annons

Annons

Den oväntade ingrediensen som får köttbullarna att bli ännu godare

Hemligheten bakom smarriga köttbullar? Enligt restaurang Oaxen är det ett halvfabrikat...

Dela
(271)

En och en halv vecka kvar till jul och köttbullarna rullar inte sig själva. Men i år kan du slänga ditt gamla recept i soptunnan och låta lyxkrogen Oaxen sätta sin standard på ert julbord hemma. De har nämligen släppt sitt recept på köttbullar. Ett recept som mamman till Oaxens VD och grundare, Agneta Green, har använt sig av i 60 år.

Annons

Köttbullarna innehåller en oväntad ingrediens – nämligen potatismospulver. Jo, du läste rätt. Oaxen anses vara en av Stockholms bästa krogar, så knepet kan absolut vara värt att prova!

Vill du laga stjärnkrogens köttbullar? Här är receptet:

Recept på Oaxens köttbullar

1 kg blandfärs av bra kvalitet
1 gul lök (skalad och hackad)
1 dl skorpmjöl (uppblött i vatten eller mjölk)
1 dl potatismospulver (uppblött i vatten eller mjölk)
2 ägg
1 tsk salt
matolja
smör

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till en jämn färs. Smörj in händerna med lite matolja och rulla färsen till köttbullar. Stek i stekpanna med smör tills köttbullarna fått fin färg. Det är bra att ha en termometer till hjälp, när innertemperaturen är minst 65 grader är köttbullarna färdiga.

Artikeln publicerades först på Cafe.se och är skriven av Rebecca Wictor

Läs mer:

Här är de bästa charkuterierna till julen – enligt experterna


Läs mer om:

Dela
(271)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…