Annons

Annons

Den här gången tar jag vara på småbarnstiden!

Dela
(0)

Slalomkungen Ingemar Stenmark berättar öppenhjärtigt i Hemmets Veckotidning nr 11 om sitt nya liv som stolt småbarnspappa, om svunna tider och om varför han tackade ja till att vara med i den nya omgången av TV-programmet Mästarnas mästare.

Annons

Det är ett tag sedan han fick hela Sverige att stanna upp och följa hans framfart i pisterna. Men den snart 55-årige Ingemar är sig lik.

– Jag lever ett behagligare liv idag än när jag var elitidrottsman, säger han.

En stor del av glädjen beror på Iza, Ingemars dotter som han har tillsammans med sambon Tarja Olli, 45.  Sedan tidigare har han dottern Nathalie, från äktenskapet med Ann Uvhagen. Nathalie föddes 1984 när Ingemar var aktiv elitidrottsman. Iza föddes för tre år sedan. Att få barn i två så olika skeden av livet handlar mycket om tid, menar Ingemar.

– Jag har ju mycket mer tid att vara pappa idag än vad jag hade för Nathalie. Och jag vet också att småbarnsåren går ganska fort så det gäller att ta vara på dem.

– Jag anpassar mitt arbete och träning efter familjen och umgås mycket med Tarja och Iza, vi har väldigt roligt tillsammans.  Och precis som många andra pappor hämtar och lämnar jag min dotter på dagis.

Snart dyker Ingemar upp i TV-rutan! Han ska vara med och tävla i SVT:s succéprogram Mästarnas mästare som börjar sändas den 27 mars. Att han tackade ja till att vara med i programmet är vännen Tomas Brolins förtjänst.

– Tomas, som var med i förra omgången, tyckte att om jag hade tid så skulle jag absolut ställa upp och jag kommer att säga samma sak om någon frågar mig. Det var jätteroligt att umgås, få skruva tillbaka tiden, tävla igen och leva i ett lag.

Ingemar tränar varannan dag, cyklar och springer, och utgick från att det skulle räcka som förberedelse inför tävlingarna.

– Jag hade ju sett de andra programmen och tyckte att det såg ganska lätt ut i TV, men det var jättetufft.

Bilden av Ingemar som tystlåten och sparsmakad med uttalanden kommer också att förändras, tror han.

– Folk blir nog överraskade när de ser programmet, för jag är inte speciellt tystlåten när jag är i rätt sällskap, säger han och ler.

Foto: Stefan Nilsson, IBL


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…