Annons

Annons

Här är ALLA deltagare i Let’s dance 2017

Let's dance 2017 börjar på fredag den 10 mars. Här är alla deltagare i årets omgång av danstävlingen i TV4!

Dela
(0)

När Let’s dance drar i gång sin trettonde säsong i TV4 på lördag, är det tio par som gör upp om titeln. TV4 har presenterat dem en efter en under de senaste veckorna.

Här alla deltagare i Let’s dance 2017:

1. Anja Pärson

Anja Pärson föddes 1981 och växte upp i Tärnaby i Lappland. Hon är alpin skidåkare som haft stora framgångar inom sporten – bara Ingemar Stenmark har tagit fler segrar i den alpina världscupen. När Anja Pärson lade skidorna på hyllan 2012 hade hon 42 världscupssegrar, ett OS-guld, sju VM-guld och 19 mästerskapsmedaljer. Nu jobbar hon som föreläsare och expertkommentator.

Annons

Anja Pärson bor tillsammans med sin fru Filippa Rådin, sönerna Elvis och Maximilian samt Filippas dotter Emmi i Umeå.
I Let’s dance tävlar hon tillsammans med Calle Sterner.

Källor: TV4, Wikipedia, Expressen

Foto: Magnus Sandberg/Aftonbladet/IBL BIldbyrå

2. Anders Öfvergård

Anders Öfvergård är nog mest känd som ”Arga snickaren” i tv-programmet i Kanal 5 med samma namn. Han är född 1968 i Danderyd i Stockholm. I grunden är han snickare och byggingenjör, men han har också jobbat som krögare och inom reklambranschen. Förutom ”Arga snickaren” har Anders Öfvergård också varit programledare för ”Arga snickaren VIP”, ”Arga restaurangen” och ”Nybyggarna”. I höstas blev det dessutom klart att han ska vara programledare för ”Fuskbyggarna” tillsammans med Martin Timell.

Anders Öfvergård är gift, har fyra barn och bor i Värmdö.

I Let’s dance tävlar han tillsammans med Cecilia Ehrling Danermark.

Källor: TV4, Wikipedia

Foto: Eero Hannukainen/IBL Bildbyrå

3. Dominika Peczynski

Dominika Peczynski föddes 1970 i Warsawa, Polen, och flyttade till Sverige sju år senare. 1992 blev hon medlem i bandet ”Army of Lovers”, och under de följande åren turades hon, Michaëla Dornonville de la Cour och Camilla Henemark om att vara gruppens kvinnliga förgrundsfigur. Övriga medlemmar var Jean-Pierre Barda och Alexander Bard.

Dominika Peczynski har också jobbat som programledare. Hon startade Sveriges första dejtingsajt, Lovesearch.com, som blev den största i Norden och sedan såldes till Match.com. I dag driver Dominika Peczynski PR-byrån Mafioso PR och champagneimportören Fine Bubbles.

Sedan 2015 är Dominika Peczyski och före detta finansministern Anders Borg ett par. Dominika har två barn.

I Let’s dance dansar hon tillsammans med Martin Drakenberg.

Källor: TV4, WikipediaHänt

Foto: Magnus Sandberg/Aftonbladet/IBL BIldbyrå

4. Ellen Bergström

Ellen Bergström är född 1989 i Vingåker. Hon är skådespelerska, sångerska och bloggare samt driver en egen Youtubekanal. Ellen Bergström har bland annat spelat i ”Snövit – The Musical” på Maximteatern och är också programledare i radions ”Vakna med NRJ”.

Ellen Bergström var tidigare tillsammans med danske Mike Radoor, men meddelade nyligen på Instagram att paret brutit upp.

I Let’s dance tävlar hon tillsammans med Jonathan Näslund.

Källor: TV4, Wikipedia, Hänt

Foto: Eero Hannukainen/IBL Bildbyrå

 

5. Jesper Blomqvist

Jesper Blomqvist är född 1974 i Tavelsjö i Västerbotten. Han är före detta fotbollsspelare på elitnivå. Han började sin karriär i IFK Göteborg och tog fyra SM-guld med laget. Senare fick han proffskontrakt med italienska AC Milan och senare Parma AC. 1998 flyttade han till England där han spelade i Machester United, och vann tre ligatitlar och tog hem Champions League. Jesper Blomqvist har också gjort 30 matcher i landslaget, bland annat var han med 1994 då Sverige tog brons i VM. 2005 avslutade han sin karriär på grund av skadeproblem. 2008 medverkade Jesper Blomqvist i ”Stjärnor på is” i TV4 och 2013 var han med i ”Mästarnas mästare” i SVT.

Jesper Blomqvist har en son från ett tidigare äktenskap.

I Let’s dance dansar han tillsammans med Malin Watson.

Källor: Tv4, Wikipedia, Hänt

Foto: Eero Hannukainen

 

6. Johannes Brost

Johannes Brost föddes 1946 i Stockholm. Han är skådespelare och slog igenom på 1980-talet i julkalendern ”Stjärnhuset”. Hans mest kända roll är den som bartendern Joker i SVT’s långkörare ”Rederiet”. Den rollen spelade han i tio år och 318 avsnitt. Efter ”Rederiet” har Johannes Brost synts i otaliga långfilmer och teateruppsättningar. 2013 vann han en Guldbagge för bästa manliga huvudroll för sin prestation i filmen ”Avalon”.

Johannes Brost har fyra barn och är även farbror till programledaren Gry Forssell.

I Let’s dance tävlar han tillsammans med  Jasmine Takács.

Källor: TV4, Wikipedia

Foto: Magnus Sandberg/Aftonbladet/IBL Bildbyrå

 

7. Messiah Hallberg

Messiah Hallberg föddes 1984 i Stockholm. De senaste åren har han blivit en av de största namnen på den svenska komikerscenen. Han inledde sin karriär 2009 och har medverkat i bland annat ”Parlamentet”, ”Roast på Berns” och ”RAW Comedy club”. Messiah Hallberg är också skådespelare och har bland annat medverkat i ”Finaste familjen” på TV4 samt haft egna serier i SVT. Han har vunnit priset ”Årets tändsticka” på svenska stand up-galan, som delas ut till en person som förnyat svensk stand-up. Messiah Hallberg driver även podcasten ”Geniförklarat”.
Messiah Hallberg har sambo och två barn.

I Let’s dance tävlar han tillsammans med Nathalie Davidsson.

Källa: TV4

Foto: Karin Törnblom/IBL Bildbyrå

 

8. Mikaela Laurén

Mikaela Laurén föddes 1976 och växte upp i Enskede utanför Stockholm. Hon är proffsboxare och har fem olika VM-titlar i proffsboxning – något hon är ensam om i Sverige. Hon är rankad etta i världen i klassen Light middleweight. Innan Mikaela Laurén började med boxning var hon simmare. Hon har simmat sedan sex års ålder och tog 16 SM-titlar under sin tid som aktiv simmare. Hon blev aldrig uttagen till OS och som 28-åring lade Mikaela Laurén simningen på hyllan. Boxningen började hon med för att få utlopp för sin energi och bara två år efter att hon hade börjat med boxning lyckades hon ta sitt första VM-bälte.

För Expressen har Mikaela Laurén tidigare berättat att hon hittat mannen i sitt liv och också att hon drömmer om att få barn.

I Let’s dance dansar Mikaela Laurén med Kristjan Lootus.

Källor: TV4, Expressen

Foto: Karin Törnblom/IBL Bildbyrå

 

9. Samir Badran

Samir Badran föddes 1995 i Linköping. 2013 medverkade han i dokusåpan ”Paradise hotel” och sedan dess har han synts flitigt i rutan. 2015 deltog Samir Badran i Melodifestivalen tillsammans med modebloggaren Viktor Frisk. De tävlade med låten ”Groupie” och tog sig till final. Året därpå deltog duon igen, då med låten ”Bada nakna”, som tog dem till en tolfteplats i finalen. Samir Badran driver en egen Youtubekanal och har tiotusentals följare på sociala medier.

I Let’s dance tävlar Samir Badran tillsammans med Sigrid Bernson.

Källa: TV4

Foto: Karin Törnblom/IBL Bildbyrå

 

10. Stina Wollter

Stina Wollter föddes 1964 i Sollentuna i Stockholm. Hon arbetar framför allt som konstnär, men också illustratör, radioprogramledare, sångerska och komiker. Stina Wollter har studerat vid flera olika konstskolor och arbetar främst med måleri och teckning. På senare tid har hon också blivit något av en Instagramstjärna. Under 2016 blev hon väldigt uppmärksammad för detta, då hon med sina Instagrambilder försöker utmana kroppsnormer och låta också icke-normativa kroppar få ta plats.

Stina Wollter lever tillsammans med partnern Micke Olsson och har två barn.

I Let’s dance tävlar hon tillsammans med Tobias Bader.

Källor: TV4, Wikipedia

Foto: Magnus Sandberg/Aftonbladet/IBL Bildbyrå

Skådespelaren Thorsten Flinck var också klar för Let’s dance 2017, men var tvungen att senare tacka nej på grund av hälsoskäl. Jesper Blomqvist ersatte Thorsten Flinck.

Let’s dance sänds fredagar klockan 20.00 i TV4, med start 10 mars.


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…