Annons

Annons

Här är alla deltagare i Dessertmästarna 2017

Den 23 augusti är det dags för den femte säsongen av "Dessertmästarna" att dra i gång i Kanal 5. Bland årets tävlande finns bland annat en operasångare och en fitnesstävlande kock. "Det är ett kreativt gäng av deltagare", säger jurymedlemmen Magnus Johansson i ett pressmeddelande.

Dela
(43)

Totalt är det åtta glada bagare som ska göra upp om kampen i årets omgång av ”Dessertmästarna” i Kanal 5. Juryn utgörs som vanligt av konditorerna Roy Fares, Sebastien Boudet och Magnus Johansson.

Annons

– Vi kommer att få se fantastiska skapelser, roliga idéer och oväntade smakkombinationer. Det är ett kreativt gäng av deltagare, och det är inspirerande att se hur de tar med sig helt nya tankar till bakborden, säger Magnus Johansson i ett pressmeddelande.

Gilla Hemmets på Facebook

Förra säsongen vann  kocken Jimmy Brorsson från Trelleborg. Året innan, 2015, stod Martin Mourand från Österlen högst upp på prispallen. 2014 hette vinnaren Joel Lindqvist, Malmö. Den allra första säsongen, 2013, vanns av Marie Skogström, även hon från Malmö.

Här är alla deltagare i ”Dessertmästarna” 2017:

Här är alla deltagare i ”Dessertmästarna” 2017. Bild: Magnus Selander/Kanal 5

Josef Assio, 34 år, Falköping

Josef är kocken som började jobba i familjeföretaget som nioåring och som startade eget som tjugoåring. Hans specialitet är restaurangdesserter och han värnar om att bevara gamla klassiker. Smaken är alltid det viktigaste, menar han. Josef blir lugn av att träna varje dag, och sedan tjugoårsåldern tävlar han i fitness. Han har nyligen sålt sitt företag för att få tid till att fundera på vad han vill göra i framtiden.

Alexandra Jarnedal, 41 år, Fiskebäckskil

Alexandra är kallskänkan vars chef anmälde henne till ”Dessertmästarna”. Först tackade hon vänligt men bestämt nej, eftersom hon är ensamstående mamma och helt enkelt inte kunde se hur hon skulle ha tid. Men hon blev övertalad, och chefen lovade henne dessutom att hon skulle få göra en dessertbok om hon skulle vinna. Alexandras specialitet är choklad.

Nina Johansson, 35 år, Mörrum

Nina är en spontan och sprallig egenföretagare som det senaste decenniet har drivit konditoriet Ninas. Hennes fyraårige son har fått hänga med mamma på jobbet och leka bland brödbackarna sedan dag ett. Nina brinner för branschen och har på sistone saknat tävlandet. Hon vann Mack-SM 2009 och SM för unga bagare några år tidigare. Hon beskriver sig som en ganska dålig vinnare eftersom hon blir gränslöst överlycklig. Hennes specialitet är choklad och praliner.

Johan Blidberg, 35 år, Falkenberg

När Johan såg ansökningsformuläret till ”Dessertmästarna” blev han irriterad på frågorna. Han tyckte att så mycket verkade handla om utseende och form i stället för smak. Så han ansökte till programmet som en ren motreaktion. ”Jag kan kanske inte göra en svan i choklad, men jag kan skapa något riktigt gott”, konstaterar Johan, som driver en restaurang med sin sambo i ett gammalt mejeri. Hans specialitet är närodlat. Han vann Mack-SM 2015 med en macka gjord på saker han plockat under en skogspromenad och tycker att man även i dessertskapande ska tänka på att använda sådant som finns runt omkring oss.

Tomas Persson, 45 år, Norrtälje

Tomas är den glade sockerbagaren som köpte ett bageri i Roslagen för snart fyra år sedan. Han driver dessutom både ett klassiskt och välbesökt café och en amerikansk-italiensk deli. Han är mångsysslaren som gör allt från att byta glödlampor till att köra brödbilen i företaget och ser fram emot att få en kreativ utmaning i ”Dessertmästarna”. Hans specialitet är det han kallar för ”mormors smaker”, desserter som ger en känsla av svensk sommar.

Malin Haak, 31 år, Sankt Olof

Malin skulle aldrig tacka nej till ett äventyr. Därför antog hon såklart utmaningen när hennes sambo Martin, vinnare av ”Dessertmästarnas” tredje säsong, tyckte att hon skulle ställa upp i tävlingen. ”Jag ska berätta för mina barnbarn vad jag har gjort – inte vad jag önskar att jag hade gjort”, konstaterar hon. Malins specialitet i köket är också hennes inställning till livet: de nya idéerna avlöser varandra.

Sofie Andersson, 22 år, Tyresö

Operasångerskan och trädgårdsdesignern Sofie är årets yngsta deltagare, men hon har redan hunnit med att driva café hemma i Tyresö i tre år. Nu är hon lärling på ett bageri i Stockholm och drömmer om att plugga företagsekonomi och starta ett eget trädgårdscafé där gästerna får njuta av både gott fika och härlig underhållning. ”Om jag vill något så tar jag mig dit”, säger Sofie, vars specialitet är okomplicerade bakverk som väcker fina minnen.

David Knutsson, 24 år, Umeå

David är kocken från Österlen som har flyttat till sin flickväns hemstad Umeå där han jobbar som dessertchef på en populär restaurang. Hans specialitet är att jobba hållbart med naturen och dess säsonger. Han använder ofta rotfrukter i bakningen, och väljer hellre fräscha grönsaker än choklad och gärna gurka i stället för lime.

”Dessertmästarna” sänds onsdagar i Kanal 5, med start den 23 augusti klockan 21.00.

I vår shop: Världens bästa kavel!

INGET fastnar på den här smarta och snygga kaveln som rullar lätt och jämnt när du bakar.

Läs mer och beställ en egen direkt från oss!

Läs också:

Här är alla deltagarna i Fångarna på fortet 2017

puff_fangarna_pa_fortet

Så bakar du HELT perfekta macroner

Nu kan du baka HELT perfekta macaroner utan kladd och spill! Vårt smarta set består av allt du behöver för att lyckas!

Läs mer och beställ ditt set här!


Läs mer om:

Dela
(43)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…