Annons

Annons

Deckarschema just nu!

Dela
(0)

Kevin Ryan som Detective Francis Maguire och Tom Weston-Jones som Detective Kevin Corcoran Foto: George Kraychyk/Cineflix (Copper) Inc./ BBC America

 

Fredagar: IKVÄLL på svt 2 22.45 (sent, men det är ju fredag!) 2:dra avsnittet av den spännande serien Coppers som utspelar sig i New York på 1860-talet. Skitigt, fattigt, myllrande – och riktigt spännande. Första avsnittet om polisen Kevin Corcoran ligger på svt play till den 17 maj – titta!

Annons

Lördagar: Den underbara Unge kommissarie Morse. Engelsmännen gör det här sååå bra: deckare, landsbygd OCH 60-tal. Tänkte först att den inte skulle hålla måttet, men jag hade fel. Morse är en udda figur även som ung. Lite kantig – det gillar jag.

Måndagar: Elementary, om Sherlock Holmes och miss Watson. (Borgen – mordfri men spännande ändå!)

Tisdagar: The Following. Helt galen serie som trots att den inte är ett dugg trovärdig ändå är lite spännande. För att nå spänningen får man ibland ”köpa” vissa konstigheter. I det här fallet är det en sekt med en sak gemensamt: de gillar att mörda. Tack och lov är det overkligt!

 

Måste också erkänna att jag börjat följa något HELT odeckaraktigt: Land girls, svt 2, lördagar 18.15, om några kvinnor som får bo och arbeta på engelska landsbygden under andra världskriget. Och Biggest loser som visas på tv4 play, 2 program/vecka. Det ÄR lite kul att följa de här människornas viktresa, som faktiskt inte bara handlar om vikt. Jag saknar dock prat om mat här, och om träningsvärk, skillnaden från veckorna tidigare, var och ens känslor i kroppen osv. Det blir tyvärr lite tjatigt ibland. Men ändå – sevärt!

 

I hörlurarna just nu: Har precis avslutat den spännande Jussi Adler-Olsenboken Marcuseffekten. Den är så bra – läs, läs, läs! I den här boken tycker jag vår hjälte Carl hamnar lite i skuggan rent utredningsmässigt av sina speciella och underbara kollegor, och kanske innehåller det en aning för mycket ekonomitugg. Men annars = iden höga betyg från mig. Roligt, spännande, underhållande och tänkvärt!

Nu håller jag på med Jonas Moströms senaste: Storsjöodjuret. Återkommer i ärendet!

Hälsar Pernilla


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…