Annons

Annons

De får skattepengarna – redan till påsk

Nu skickar skatteverket ut deklarationer till de som har anmält digital brevlåda. Den som godkänner innan 28 mars kan få pengarna i april.

Dela
(15)

Snart dags att deklarera. De lyckliga som väntar skatteåterbäring kan få pengarna efter påsk. Bild: IBL

På torsdagen började Skatteverket skicka ut deklarationer till de som anmält en så kallad digital brevlåda. Det rör sig om ungefär 2,2 miljoner deklarationer som ska skickas ut under torsdagen och fredagen, enligt Skatteverket.

Annons

Den som vill kan då gå in och kontrollera så att de förifyllda uppgifterna stämmer och att det finns ett konto anmält dit eventuell skatteåterbäring ska gå.

Om några uppgifter blivit fel så finns det tid att ta kontakt med arbetsgivaren eller banken för att rätta till dem.

– Det är ett bra generellt tips till alla att kolla igenom siffrorna och se så att de stämmer, säger Johan Schauman, deklarationsexpert Skatteverket.

Pappersanvändare får vänta

Från och med den 20 mars går det att deklarera. Om man gör det innan den 28 mars kan man få eventuell skatteåterbäring i början av april, 4-6.

– Då går man det antingen genom att ladda ner vår app eller genom att logga in på våran e-tjänst, säger Johan Schauman.

Det sista datumet för att deklarera är dock, som vanligt, den 2 maj.

Väntar man till dess får man skatteåterbäringen i juni om man har deklarerat digitalt. De som föredrar det klassiska sättet med att deklarera på papper får handlingarna mellan 15 mars och 15 april. Väljer man papper får man vänta till augusti på eventuella skattepengar.

Skatteverket ser gärna att fler väljer att deklarera digitalt. Bild: IBL

Så här fungerar den digitala brevlådan:

Den digitala brevlådan innebär att man kan ta emot myndighetspost utan papper. Du behöver ett digitalt Bank ID för att kunna ”öppna” brevlådan och komma åt din post. Här kan du ska skaffa en digital brevlåda.

Läs mer:

Nya förslaget som ger mer i plånboken för pensionärer


Läs mer om:

Dela
(15)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…