Annons

Annons

De bara smälter i munnen…

Dela
(81)

Biskvier med vit choklad

Innanför det mörka chokladskalet väntar vit chokladkräm och körsbärssylt – mums!

Biskvier med vit choklad

ca 25 st

Bottnar

350 g mandelmassa

3/4 dl strösocker

2 stora äggvitor

Fyllning

200 g vit choklad

Annons

1 dl vispgrädde

1 msk mjukt smör

ca ½ dl fast körsbärssylt el körsbärsmarmelad

Garnering

ca 200 g mörk choklad

silverkulor el annat kakpynt

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Bottnar: Riv mandelmassan. Arbeta ihop den med sockret och äggvitorna till en smidig deg. Spritsa eller klicka ut ca 25 rundlar av smeten på en plåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt svalna.

2. Fyllning: Finhacka den vita chokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och tillsätt chokladen och smöret. Rör om tills allt har smält. Låt stelna till bredbar konsistens. Bred ett tunt lager sylt på kakornas undersidor. Bred sedan fyllningen toppigt på kakorna. Ställ kakorna i frysen en stund.

3. Garnering: Hacka den mörka chokladen och smält den över vattenbad. Doppa den toppiga delen av biskvierna i chokladen. Garnera eventuellt med silverkulor. Låt stelna.

Receptet är hämtat ur Hemmets stora bakbok som går att beställa i hemsidans butik.



 

Läs mer om:

Dela
(81)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…